ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 20 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 20 OCTOMBRIE

Arbitrul român Ovidiu Hațegan va conduce meciul dintre APOEL Nicosia și Paris Saint-Germain, care va avea loc marți, pe stadionul GSP din capitala Ciprului, în Grupa F a Ligii Campionilor la fotbal.

* Arbitrul galez Simon Lee Evans a fost delegat de Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) să conducă meciul dintre Steaua București și formația portugheză Rio Ave, care se va disputa joi, de la ora 20,00, pe Arena Națională din Capitală.

* Jucătoarea română de tenis Simona Halep a coborât un loc, de pe trei pe patru, în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste (WTA), dat publicității luni. Halep a pierdut puncte prețioase pentru că nu a participat la turneul de la Moscova, pe care l-a câștigat anul trecut. Serena Williams este liderul clasamentului, cu un avans de aproape 500 de puncte față de Maria Șarapova, în timp ce pe treapta a treia a podiumului a urcat Petra Kvitova (Cehia).

* Victor Hănescu, la 33 de ani, rămâne cel mai bun tenisman român al momentului și ocupă locul 130 în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști (ATP), dat publicității luni, după ce a urcat patru poziții față de săptămâna precedentă. Adrian Ungur este al doilea român în top, pe 156, o treaptă mai jos față de săptămâna trecută, în timp ce Marius Copil, sfertfinalist la Stockholm, a reușit un salt de 17 locuri și ocupă poziția a 164-a.

* Promotorul pugilistului român Jo Jo Dan, Lou DiBella, s-a arătat decepționat că IBF l-a desemnat adversar pe canadianul Kevin Bizier pentru meciul eliminatoriu la centura mondială welter și este deschis unor variante mai interesante pentru boxerul român.

* Echipa feminină de volei CSM București a câștigat turneul internațional de la Istres (Franța), duminică, după ce a învins în finală valoroasa formație belgiană Asterix Kieldrecht, potrivit site-ului oficial al grupării din Capitală. CSM s-a impus în ultimul act, cu scorul de 2-1 (24-26, 25-17, 27-25), sistemul de desfășurare fiind două seturi din trei.

* Fostul fotbalist și arbitru Mircea Neșu a decedat, duminică seara, la vârsta de 74 de ani, anunță Federația Română de Fotbal, care transmite condoleanțe familiei.

* Fundașul român Răzvan Raț a marcat un gol pentru PAOK Salonic, care s-a dovedit a fi cel al victoriei cu Atromitos Athinon, scor 2-1, duminică, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 6-a a campionatului de fotbal al Greciei. Albanezul Ergis Kace a deschis scorul pentru gazde (27), iar Raț, care a jucat săptămâna trecută pentru a 100-a oară în naționala României, a majorat avantajul gazdelor două minute mai târziu (29). Pentru oaspeți a înscris Javier Umbides (61).

* Perechea română Alin Beca/Cătălina Tampău, de la Clubul Authentic Dance Sport 2007 din Bacău, au cucerit medaliile de argint, sâmbătă, la Campionatul Mondial zece dansuri pentru juniori II de la Guadalajara (Spania).

* Rio Ave, adversara de joi a Stelei, în Europa League, s-a calificat în șaisprezecimile de finală ale Cupei Portugaliei la fotbal, duminică, după ce a dispus cu 1-0, în deplasare, de formația de liga a treia SC Coimbroes, în turul al treilea al competiției. Singurul gol al partidei a fost înscris de jucătorul venezuelean Yonathan Del Valle (39).

* Michael Cheika a confirmat luni că a fost contactat de federația australiană de rugby (ARU) pentru a-l înlocui pe Ewen McKenzie la cârma XV-lui de la Antipozi, dar nu s-a ajuns încă la un acord, relatează agenția Reuters.

* Portarul italian Vito Mannone le-a propus coechipierilor săi de la Sunderland, umilită cu 8-0 în deplasarea de la Southampton, să facă o chetă pentru a le returna fanilor ce au însoțit echipa cheltuielile de călătorie, relatează Reuters. Fanii lui Sunderland, echipă la care evoluează și portarul român Costel Pantilimon, au bătut cale de peste 1.000 km pentru a asista la dezastrul favoriților.

* Conducerea clubului italian de fotbal Chievo Verona l-a desemnat pe Rolando Maran să preia banca tehnică, pentru a-l înlocui pe Eugenio Corini, concediat după înfrângerea cu AS Roma (0-3), de sâmbătă,
informează cotidianul L'Equipe.

* Real Madrid, campioana Europei, joacă miercuri cu Liverpool, pe Anfield, într-un meci din grupa b a Ligii Campionilor, în fața unei echipe de care a fost mereu învinsă, comentează agenția EFE. Real Madrid și Liverpool s-au înfruntat de trei ori în cupele europene, în finala Cupei Campionilor din 1981 și în optimile de finală ale Ligii Campionilor în 2009, și de fiecare dată englezii s-au impus.

* Tenismanul spaniol Rafael Nadal, care a urmat un tratament cu antibiotice săptămâna trecută pentru a întârzia o operație de apendicită, a mărturisit că este preocupat de reacția pe care o va avea corpul său luni, în primul tur al turneului de tenis ATP de la Basel, informează AFP.

* Pirelli, unicul furnizor de pneuri pentru Formula 1, a decis să schimbe compozițiile nominalizate inițial pentru Marele Premiu al Braziliei de pe circuitul Interlagos, revenind la hard și medium în loc de medium și soft.

* Peyton Manning, fundașul echipei Denver Broncos, a doborât duminică recordul de pase de touchdown deținut de Brett Favre (508), unul dintre recordurile cele mai prestigioase din Liga profesionistă de fotbal american (NFL), informează AFP. Manning, în vârstă de 38 de ani, la începutul partidei avea 506 pase de touchdown, cu două mai puține decât recordul lui Favre, dar a reușit cu patru pase decisive și a ajuns la 510 assist-uri cu ocazia victoriei echipei sale în fața formației San Francisco 49ers (42-17).

* Președintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini, a declarat că "amenajări" privind fair-play-ul financiar ar putea fi decise "sau nu" la viitorul comitet executiv al forului continental din luna mai a anului viitor, duminică, în cadrul emisiunii "Le Club" a postului de televiziune beIn Sports, citat de AFP.

* Un tânăr a fost ucis și alte trei persoane au fost rănite în cursul unor ciocniri între suporterii cluburilor braziliene Palmeiras și Santos, care s-au întâlnit duminică în derby-ul campionatului de fotbal al statului Sao Paulo, informează AFP.

* Tenismanul ceh Tomas Berdych a câștigat turneul ATP de la Stockholm, dotat cu premii totale de 521.405 euro, după 5-7, 6-4, 6-4 cu bulgarul Grigor Dimitrov, în finala de duminică.

* Tenismanul scoțian Andy Murray a câștigat turneul ATP de la Viena, duminică, după o finală foarte disputată cu spaniolul David Ferrer, de care a trecut cu 5-7, 6-2, 7-5, în două ore și 41 de minute.

* O tânără în vârstă de 15 ani a decedat brusc și de manieră inexplicabilă, duminică, în plin meci de fotbal în ciuda manevrelor rapide de resuscitare, a anunțat clubul englez Cadley FC, citat de AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”