ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 21 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 21 OCTOMBRIE

Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost condamnat marți la cinci ani de închisoare pentru uciderea prietenei sale, Reeva Steenkamp.Acuzatul "a fost condamnat la o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare", a declarat judecătoarea Thokozile Masipa, care l-a găsit vinovat pe fostul campion de "omucidere involuntară".

 

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 ani, a împușcat-o pe Reeva Steenkamp, un manechin de 29 ani cu care era împreună de 3 luni, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, în vila sa de lux din Pretoria. Sportivul a susținut tot timpul că a confundat-o cu un hoț care a pătruns în casă în toiul nopții, atunci când a împușcat-o mortal pe prietena sa, prin ușa închisă a toaletei.

* O brigadă din România, avându-l la centru pe Ovidiu Hațegan, va arbitra meciul dintre echipele Apoel Nicosia (Cipru) și Paris Saint-Germain (Franța), din cadrul Grupei F a Ligii Campionilor la fotbal, programat în această seară (marți), de la ora 21,45, în Cipru. De asemenea, românul Alexandru Deaconu a fost desemnat observator pentru arbitri la meciul dintre echipele Borussia Moenchengladbach (Germania) și Apollon Limassol (Cipru), din cadrul Europa League, programat joi (22,05).

* Spaniolul Rafael Nadal, nr.2 pe lista capilor de serie, a debutat cu dreptul la turneul masculin de tenis de la Basel (ATP), dotat cu câștiguri în valoare de 1.458.610 euro, întrecându-l în runda inaugurală în două seturi simetrice, 6-2, 6-2, pe italianul Simone Bolelli.Jucătorul spaniol, care a urmat un tratament cu antibiotice săptămâna trecută pentru a întârzia o operație de apendicită, declarase duminică că este preocupat de reacția de corpului său înaintea primului tur de la Basel.

* Echipa spaniolă de fotbal Levante a anunțat luni seara că se desparte de antrenorul său, Jose Luis Mendilibar, la două zile după usturătorul eșec suferit pe teren propriu în fața formației Real Madrid (0-5).Gruparea de la periferia orașului Valencia, care ocupă în acest moment penultimul loc în Primera Division, nu a dezvăluit deocamdată numele succesorului lui Mendilibar (53 ani), care a preluat-o pe Levante în interesezon, iar acum se vede constrâns să renunțe la funcția sa după numai două luni de activitate.

* Parchetul sud-african a ezitat, marți, să facă apel la verdictul "de omucidere involuntară" pronunțat în cazul lui Oscar Pistorius, campionul paralimpic condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a ucis-o cu patru focuri de armă pe prietena sa Reeva Steenkamp, informează AFP.Procurorul a cerut un verdict de crimă, considerând că Pistorius a avut clar intenția de a ucide, trăgând de patru ori, de la înălțimea normală a unui om, prin ușa t
oaletei din vila sa de lux, crezând că este un hoț.

* Olandezul Louis van Gaal, antrenorul echipei Manchester United, s-a declarat "foarte dezamăgit" de rezultatul de egalitate înregistrat de elevii săi pe terenul formației West Bromwich Albion, luni seara, într-o partidă din cadrul etapei a 8-a a campionatului de fotbal al Angliei. WBA a condus de două ori în acest joc, grație golurilor lui Stephane Sessegnon (min.8) și Saido Berahino (min.65), însă United a reușit să egaleze de fiecare dată, mai întâi prin Marouane Fellaini (min.48), iar apoi prin Daley Blind, cu trei minute înainte de finalul timpului regulamentar.

* Atacantul nord-irlandez Jamie Ward s-a accidentat și are șanse mici să joace împotriva României, pe 14 noiembrie, la București, în Grupa F a preliminariilor Euro 2016 la fotbal, anunță BBC. Jamie Ward a suferit o accidentare la coapsă în meciul câștigat sâmbătă cu 3-0 de echipa sa, Derby County, în fața lui Reading, în divizia a doua din Anglia, Championship. Medicii au stabilit că jucătorul va fi indisponibil între patru și șase săptămâni.În recentul meci Grecia — Irlanda de Nord (0-2) din preliminariile Euro 2016, Ward a deschis scorul cu un șut deviat de Loukas Vyntra. Atacantul de 28 de ani are 13 selecții și 2 goluri pentru Irlanda de Nord.

* Renumitul muzician de origine mexicană Carlos Santana se numără printre artiștii aleși să interpreteze imnul Statelor Unite cu ocazia World Series, marea finală a Ligii profesioniste nord-americane de baseball (MLB), dintre echipele Kansas City Royals și San Francisco Giants.Santana va face o interpretare instrumentală a imnului național al SUA, "The Star-Spangled Banner", alături de fiul său Salvador, cu ocazia celui de-al patrulea meci al finalei programat sâmbătă, la San Francisco, a anunțat conducerea MLB, citată de agenția EFE.

* Slava Voinov, fundașul rus al lui Los Angeles Kings, a fost arestat luni pentru violențe conjugale, a anunțat Liga nord-americană de hochei pe gheață (NHL), care l-a suspendat imediat până la noi ordine, informează AFP.Voinov, 24 de ani, a fost arestat în noaptea de duminică spre luni de poliția din Redondo Beach, o stațiune balneară de la periferia Los Angeles. El se găsea într-un spital local, în care condusese o femeie, a cărei stare de sănătate nu a fost dezvăluită de poliție. Voinov, care a câștigat în acest an Cupa Stanley cu Los Angeles Kings, a fost eliberat după ce a plătit o cauțiune de 50.000 de dolari și va trebui să compară în fața justiției pe 1 decembrie.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”