ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 23 SEPTEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 23 SEPTEMBRIE

Tenismanul român Adrian Ungur s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului challenger Sibiu Open, dotat cu premii totale de 42.500 euro, după ce s-a impus cu 6-2, 6-2 în fața italianului Andrea Arnaboldi, în runda inaugurală.

* Tenismanul român Marius Copil a fost învins de cehul Jaroslav Pospisil cu 6-3, 6-2, marți, în runda inaugurală a turneului challenger Sibiu Open, dotat cu premii totale de 42.500 euro.

* România va participa la Campionatele Europene de tenis de masă pe echipe de la Lisabona, în perioada 24-28 septembrie, în eșalonul de elită atât la feminin, cât și la masculin. Echipa feminină a României va evolua în Grupa B, urmând să joace miercuri cu Spania (15,00, ora României) și cu Polonia (21,00), iar joi cu Portugalia (18,00). Echipa masculină a fost repartizată în Grupa D și va debuta miercuri, împotriva Rusiei (18,00), iar joi va înfrunta Cehia (15,00) și Croația (21,00).

* Scrimerul Radu Dărăban (CSU Cluj-Napoca) a câștigat, luni, Cupa României la floretă individual, la Baza Sportivă Politehnica 2 din Timișoara, după ce l-a învins în finală pe Iulian Teacă (CSU Poli Timișoara), cu scorul de 15-8.

* România a obținut trei medalii la Campionatul Balcanic de mountain bike, care s-a desfășurat weekendul trecut la Skopje (Macedonia), unde Lucian Logigan (Ideal Geiger Team) a ocupat primul loc la categoria Elite, potrivit unui comunicat al Federației Române de Ciclism. Ovidiu Tudor Oprea (Ideal Geiger Team) s-a clasat pe locul doi la categoria Elite, în timp ce Ede Molnar (Tri Aluta Sfântu Gheorghe) a terminat pe ultima treaptă a podiumului la juniori.

* Internaționalul scoțian Ikechi Anya, a cărui mamă este româncă, savurează golul marcat împotriva Germaniei în preliminariile Campionatului European de fotbal 2016, reușită care l-a adus în prim-plan pe fotbalistul echipei engleze de liga a doua Watford, scrie BBC.

* Dinamo Kiev, viitoarea adversară a Stelei în Europa League, a învins pe Volîn Luțk cu scorul de 4-1, luni seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 7-a a campionatului de fotbal al Ucrainei. Andrei Iarmolenko (18, 61), Jeremain Lens (35) și Vladislav Kalitvințev (85) au marcat golurile gazdelor, în timp ce pentru Volîn a punctat Ivica Zunic (72).

* Echipa antrenată de românul Cosmin Contra, Getafe, a fost învinsă la un scor de forfait, 3-0, de Valencia, luni seara, pe teren propriu, în ultima partidă din etapa a 4-a a campionatului de fotbal al Spaniei. ''Lilliecii'' s-au impus prin golurile marcate de Alcacer (7), Andre Gomes (20) și Rodrigo (72 — penalty) și au jucat în inferioritate numerică după eliminarea lui Rodrigo (73).

* Jucătoarele de tenis Jelena Jankovic (N. 10), Sara Errani (N. 11), Ekaterina Makarova (N. 13) și Andrea Petkovic (N. 16) s-au alăturat Simonei Halep (N. 2) pe lista capilor de serie eliminați, marți, la turneul WTA de la Wuhan (China), dotat cu premii totale de 2.440.070 dolari. În turul al doilea, Jankovic a abandonat la 4-1 pentru americanca Vandeweghe, Errani a fost învinsă de americanca Alison Riske, cu 6-4, 6-4, Makarova a fost eliminată de elvețianca Timea Bacsinszky, cu 6-4, 6-1, în timp ce Petkovic a fost întrecută cu 6-4, 6-4 de Karolina Pliskova (Cehia).

* Lionel Messi a fost convocat la naționala de fotbal a Argentinei de noul selecționer, Gerardo Martino, pentru meciurile amicale cu Brazilia și Hong Kong, în timp ce Carlos Tevez nu a fost chemat nici de data aceasta, în ciuda faptului că presa din țara sa a anunțat revenirea iminentă a ''Apașului''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...