ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 28 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 28 NOIEMBRIE

Lotul Oțelului Galați a plecat spre Cluj, unde sâmbătă va juca împotriva echipei locale Universitatea, în cadrul etapei a 16-a a Ligii I de fotbal. Potrivit antrenorului Tibor Selymes, Oțelul va ataca toate cele trei puncte în deplasarea la Cluj, unde va fi un meci "pe viață și pe moarte".

"Mergem la Cluj, întâlnim o echipă foarte, foarte bună, aflată într-o situație similară: ei au 14 puncte, noi avem 11 puncte. Dacă noi câștigăm acolo și luăm trei puncte, atunci îi ajungem din urmă, deci va fi un meci pe viață și pe moarte. Noi suntem pregătiți. Le-am transmis băieților că trebuie să avem atitudine, să jucăm mai bine, să fim mai concentrați și vom pleca cu puncte de acolo. Încercăm să scoate maximum din acest meci', a declarat Selymes. Meciul U Cluj — Oțelul Galați se va disputa sâmbătă, de la ora 18,00, pe stadionul Cluj Arena din Cluj Napoca.

* Singura echipă masculină calificată la Turul de Elită pentru Campionatul European din 2015, cea de juniori Under 17, se reunește duminică, la ora 18,00, pentru prima acțiune după calificarea obținută în Andorra, informează FR de Fotbal. Noul antrenor al lotului de juniori, Bogdan Vintilă, înlocuitorul lui Florin Răducioiu, va avea la dispoziție, timp de trei zile, 89 de jucători din care trebuie să aleagă 18 care vor merge la Turul de Elită. Tragerea la sorți a grupelor competiției va avea loc miercuri, 3 decembrie, de la ora 11,40, la Nyon. România se află în urna a doua valorică.Pentru această acțiune a reprezentativei Under 17 a României, selecționerul Bogdan Vintilă a convocat pentru început 22 de jucători.

* Componentele echipei de baschet feminin Sepsi SIC din Sfântu Gheorghe, care joacă în Cupa României, vor organiza sâmbătă seară o acțiune caritabilă în beneficiul copiilor nevoiași. Conducerea clubului a cerut suporterilor să se implice în această campanie derulată sub genericul 'Crăciunul încape într-o cutie de pantofi' și să doneze dulciuri, jucării, îmbrăcăminte, rechizite și ornamente pentru pomul de Crăciun. Pachetele vor fi adunate în pauza mediului dintre Sepsi Sic și BC Tymes Timișoara, care se va juca sâmbătă seară, de la ora 19,00, în Sala sporturilor din Sfântu Gheorghe. Tot atunci va fi prezentat imnul grupării alb-verde, compus de formația Selfish Murphy.

* Meciul dintre echipele Estoril Praia (Portugalia) și PSV Eindhoven (Olanda), din cadrul Grupei E a competiției Europa League la fotbal, întrerupt la pauză, joi seara, din cauza ploii intense care a făcut impracticabil suprafața de joc a stadionului "Antonio Coimbra Da Mota", se va relua vineri după-amiază, de la ora locală 17,00, a anunțat UEFA.Arbitrul suedez Martin Stombergsson a decis, împreună cu delegatul UEFA, întreruperea meciului după primele 45 de minute, la scorul de 3-2 în favoarea portughezilor. Ploaia nu a încetat să cadă pe parcursul primei reprize, unele porțiuni de gazon fiind complet inundate, făcând aproape imposibil controlul balonului.

* Echipa engleză de fotbal Tottenham Hotspur, la care evoluează fundașul român Vlad Chiricheș, ar putea fi sancționată de UEFA după ce meciul pe care l-a disputat pe teren propriu în compania formației sârbe Partizan Belgrad, joi seara în Europa League, a fost întrerupt de trei ori, din cauza pătrunderii pe gazon a unor suporteri, informează Reuters.Arbitrul a scos jucătorii de pe teren în minutul 38 al acestei întâlniri, contând pentru Grupa C a competiției, la scorul de 0-0. Fotbaliștii au revenit pe gazon după aproximativ 10 minute, iar jocul s-a reluat. Tottenham, cu Chiricheș integralist, a reușit să se impună cu scorul de 1-0, prin golul lui Benjamin Stambouli, din minutul 49.

*Cotidianul turc Hurriyet a anunțat vineri că Hamza Hamzaoglu, 44 ani, este noul antrenor al echipei Galatasaray Istanbul, care a renunțat joi la serviciile italianului Cesare Prandelli în urma eșecului cu Anderlecht (0-2).Conform sursei citate, conducătorii clubului turc s-au consultat înaintea luării unei decizii cu selecționerul turc Fatih Terim, fost antrenor al ''Cim Bom Bom''.Hamzaoglu, 44 ani, a evoluat ca jucător 4 sezoane la Galatasaray, iar din 2013 a devenit secundul lui Terim la naționala Turciei, după ce a antrenat echipe precum Malatyaspor, Eyupspor, Denizlispor și Akhisar.

* Clubul spaniol de fotbal Real Madrid a retras crucea creștină aflată în vârful coroanei de pe stema sa, pentru a face pe plac noului său sponsor arab, Banca Națională din Abu Dhabi, scrie presa iberică, citată de AGERPRES.Real Madrid a încheiat un parteneriat pe trei ani cu Banca Națională din Abu Dhabi, una dintre cele mai mari instituții bancare din lumea arabă, o colaborare cu siguranță foarte benefică din punct de vedere financiar pentru madrileni.Însă, cu ocazia prezentării oficiale a cărții de credit lansată cu această ocazie, fanii lui Real au avut surpriza să constate absența crucii aflate în vârful coroanei de pe stema clubului. Oficialii lui Real și-au motivat decizia de a exclude crucea de pe emblemă prin dorința de a nu-i ofensa pe suporterii musulmani.

* Sindicatul jucătorilor profesioniști de fotbal (FIFPRO) și FIFA au anunțat vineri lista celor 15 mijlocași care vor alcătui echipa ideală a anului, după ce 5 portari și 20 de fundași au fost deja desemnați, informează cotidianul L'Equipe.Numele atacanților preselecționați vor fi anunțați pe data de 1 decembrie, iar 11-le definitiv va fi dezvăluit pe 12 ianuarie, cu ocazia tradiționalei ceremonii de înmânare a trofeului "Balonul de Aur". Conform procedurii, doar jucătorii pot vota pentru alcătuirea echipei ideale a anului.

* Șapte suporteri ai clubului turc Galatasary Istanbul, între care și presupusul autor al loviturilor de cuțit care l-au ucis pe fanul echipei sârbe Steaua Roșie Belgrad, înaintea unui meci din cadrul Euroligii masculine de baschet, au fost deferiți justiției vineri, informează AFP."Șase persoane au fost interpelate la Istanbul, iar a șaptea în timp ce încerca să plece în Antalya (sudul Turciei)", a indicat șeful poliției din Istanbul, Selami Altinok."Persoana care l-a ucis pe suporterul sârb este de naționalitate turcă", a adăugat Altinok cu ocazia unei scurte declarații de presă.

* Atacantul francez Thierry Henry, campion mondial și european cu reprezentativa "cocoșului galic", al cărui contract cu echipa americană de fotbal New York Red Bulls expiră în luna decembrie, a precizat că nu a luat "nicio decizie" în privința retragerii din activitatea sportivă."Nimic nu este clar. Nu am luat nicio decizie și nu obișnuiesc să fac speculații. Am însă o certitudine: vreau să rămân în fotbal, în calitate de antrenor, consultant sau conducător, vom vedea. O a doua certitudine: vreau să o văd pe Arsenal cucerind Liga Campionilor. Apoi, dacă voi vedea asta de aproape sau de departe, nu mai depinde de mine, însă mi-ar făcea plăcere să ajut. Deoarece este clubul meu și pentru că, în calitate de jucător, nu am reușit să-i ofer această Ligă a Campionilor", a declarat Henry pentru L'Equipe Magazine.

* Irlandezul Roy Keane, fostul căpitan al lui Manchester United, a renunțat după 6 luni la postul de antrenor secund al echipei Aston Villa din Premier League, pentru a se concentra pe același rol de la naționala Irlandei, relatează Reuters.Keane, 43 ani, a devenit în 2013 secund al lui Martin O'Neill la naționala Irlandei, iar din iulie 2014 preluase și postul de secund al lui Paul Lambert la Aston Villa.

* Britanica Susie Wolf va participa la două sesiuni de antrenamente în viitoarea ediție a Campionatului Mondial de Formula 1, în calitate de pilot oficial de încercări al echipei Williams, a anunțat vineri team-ul britanic, citat de agenția Reuters.Susie Wolf, soția directorului executiv al echipei Mercedes, austriacul Toto Wolff, a fost pilot de dezvoltare la Williams în ultimele trei sezoane.În vârstă de 31 ani, Susie Wolff va participa la ultimele două zile de teste programate în 2015, urmând să lucreze totodată în simulatorul fabricii Williams.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale