ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 9 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 9 OCTOMBRIE

Perechea formată din jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea și slovena Andreja Klepac s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Tianjin (China), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, joi, în urma victoriei cu 3-6, 7-6 (1), 10-6 în fața principalelor favorite, Martina Hingis (Elveția)/Flavia Pennetta (Italia).

* Chinezoaica Saisai Zheng a produs o mare surpriză, joi, în optimile de finală ale turneului de tenis WTA de la Tianjin (China), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, prin victoria cu 6-3, 6-3 în fața principalei favorite, Jelena Jankovic (Serbia). Zheng (20 ani, 112 WTA) a trecut de numărul 14 mondial după o oră și 27 de minute de joc, iar în sferturi o va întâlni pe românca Sorana Cîrstea (24 ani, 101 WTA).

* Cristiano Ronaldo își va încheia cariera la clubul spaniol de fotbal Real Madrid, a afirmat impresarul său, Jorge Mendes, care a ținut să pună astfel capăt zvonurilor referitoare la o posibilă întoarcere a starului portughez la fosta sa echipă, Manchester United.

* Baschetbalistul american LeBron James este cel mai valoros brand sportiv al planetei, reușind să-l detroneze pe celebrul jucător de golf Tiger Woods, conform clasamentului stabilit de revista americană Forbes. LeBron James, dublu campion al NBA cu echipa Miami Heat (2012, 2013), care din acest sezon va evolua la formația Cleveland Cavaliers, este evaluat de publicația din Statele Unite la 37 milioane dolari, cu 10 milioane mai mult față de anul trecut.

* Ciclistul luxemburghez Andy Schleck, câștigătorul Turului Franței 2010, a confirmat joi, într-o conferință de presă, că se retrage din activitate, la doar 29 de ani, din cauza rupturii de ligamente suferite în etapa a treia a Turului Franței 2014, relatează AFP.

* Tenismanul spaniol David Ferrer, cap de serie nr.5, s-a calificat în sferturile de finală ale Mastersului 1000 de la Shanghai (China), dotat cu premii în valoare de 6.521.695 dolari, după victoria în trei seturi, 2-6, 6-1, 6-2, înregistrată joi în fața scoțianului Andy Murray, campionul olimpic en titre.

* Internaționalul spaniol Victor Valdes, fostul portar al echipei de fotbal FC Barcelona, este foarte aproape de un transfer în Premier League, la formația FC Liverpool, anunță presa britanică.

* Un număr de 116 internaționali chilieni, care au jucat cel puțin la o Cupă Mondială, au primit miercuri un permis gratuit pe viață la toate meciurile naționalei Chile de acasă, precum și cele din campionat și cupă, din partea Asociației naționale de fotbal profesionist, relatează agenția EFE.

* Președintele bolivian Evo Morales va disputa un meci împotriva unei echipe întărite cu fost vedete ale echipei Real Madrid precum Emilio Butragueno, Fernando Hierro și Manuel Sanchis, cu scopul de a promova sportul în rândul copiilor și tineretului, relatează agenția EFE.

* Leziunile musculare sunt cel mai des întâlnite la jucătorii de fotbal, cu un procent de 75 la sută față de alte tipuri de traumatisme, a semnalat medicul argentinian Gustavo Liotta la congresul hispano-american de medicină în fotbal care a început miercuri în Panama, relatează agenția EFE.

* Tenismanul italian Fabio Fognini, numărul 17 mondial, a fost sancționat cu o amendă în valoare de 2.000 dolari în urma unui gest obscen adresat publicului, după înfrângerea suferită în fața chinezului Wang Chuhan în cadrul turneului Masters 1000 de la Shanghai, a anunțat joi un responsabil al ATP.

* Fostul mare fotbalist Diego Armando Maradona a revenit de urgență în Argentina pentru a fi alături de tatăl său, "Don Diego", care a fost spitalizat, informează presa sud-americană.

* China va găzdui un nou turneu din circuitul profesionist feminin de tenis WTA, în următorii cinci ani (2015-2019), dotat cu premii total în valoare de 2,15 milioane dolari, care se va desfășura în orașul Zhuhai, din sudul țării.

* Echipa de fotbal american Buffalo Bills va fi cumpărată de miliardarul american Terry Pengula, după ce ceilalți proprietari de francize din Liga profesionistă nord-americană (NLF) și-au dat miercuri acordul în acest sens. Omul de afaceri, care a făcut avere din gaze naturale și care deține, de asemenea, echipa de hochei pe gheață Buffalo Sabres, va plăti 1,2 miliarde dolari (941 milioane euro) pentru a deveni proprietarul lui Buffalo Bills, o sumă record pentru o grupare din NFL.

* Echipa braziliană de fotbal Portuguesa a apelat la un specialist în hipnoză, în dorința de a spori concentrarea și motivația jucătorilor săi și a evita o posibilă retrogradare în liga a 3-a a campionatului Braziliei.

* Francezul Tony Parker a primit trofeul rezervat celui mai bun baschetbalist european în 2013, din mâinile secretarului general al FIBA-Europe, Kamil Novak, miercuri seara în capitala Germaniei, înaintea meciului disputat de echipa sa, San Antonio Spurs, campioana NBA, în compania formației Alba Berlin.

* Noua ediție a Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheață (NHL) a debutat cu o surpriză, campioana en titre, Los Angeles Kings, fiind învinsă categoric în fața propriilor suporteri de formația San Jose Sharks (0-4). "Regii" din Los Angeles, care au cucerit de două ori Cupa Stanley în ultimele trei sezoane, au încasat două goluri în numai 14 secunde, în cursul reprizei a doua.

* Boxerul american Jermain Taylor a devenit campion mondial la categoria mijlocie, versiunea IBF, în urma victoriei la puncte, în unanimitate, obținută în fața deținătorului titlului, australianul Sam Soliman, miercuri seara, la Biloxi (Mississipi).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…