ȘTIRILE DE WEEKEND - SPORT - 19 OCTOMBRIE

ȘTIRILE DE WEEKEND - SPORT - 19 OCTOMBRIE

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a pierdut finala turneului WTA de la Moscova, dotat cu premii în valoare de 710.000 dolari, fiind învinsă duminică în trei seturi, 6-4, 5-7, 6-1, de rusoaica Anastasia Pavliucenkova, cap de serie numărul 6 la această competiție de categoria Premier. Câștigătoarea a fost recompensată cu un cec în valoare de 120.000 dolari și 470 de puncte WTA, în timp ce finalistei i-au revenit 64.000 dolari și 305 puncte WTA.

* Românca Simona Halep, numărul trei mondial în tenisul profesionist feminin, va debuta luni în Turneul Campioanelor de la Singapore, contra jucătoarei canadiene Eugenie Bouchard, au anunțat organizatorii. Halep — Bouchard va fi al doilea meci al zilei, după ce americanca Serena Williams, liderul WTA, va deschide competiția împotriva sârboaicei Ana Ivanovic, de la ora 14,00 (19,00, ora locală), în Grupa Roșie.

* Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu s-a oprit în semifinalele turneului ITF de la Joue-Les-Tours (Franța), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, după ce a fost învinsă, sâmbătă, de poloneza Urszula Radwanska, cu 7-5, 6-4. Pentru Mitu (23 ani, 136 WTA) a fost primul eșec după opt victorii consecutive la simplu, românca adjudecându-și titlul la Podgorica (Muntenegru), la sfârșitul lunii trecute.

* Liviu Crișan, președintele Federației Române de Karate WKC și al WUKF, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES că organizarea Campionatelor Mondiale WUKF pentru copii, cadeți și juniori de la Szczecin (Polonia) este una foarte bună. ''Sigur că organizarea generală, liniile directoare ele sunt stabilite federația locală, dar suntem foarte dependenți de sprijinul venit de pe plan local. În general avem un regulament general, pe care federația organizatoare trebuie să îl respecte, dar suntem pe undeva la mâna organizatorilor. Aici, am avut o foarte plăcută surpriză, încă de la prima întâlnire, care a avut loc acum doi ani de zile. Toate autoritățile locale, primăria din Szczecin, câteva institute care sprijină financiar acest eveniment, au fost extrem de deschise și dornice să atragă în oraș un Campionat Mondial'', a declarat Liviu Crișan.

* Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a declarat, sâmbătă, în localitatea prahoveană Blejoi, că sportul trebuie să devină una dintre prioritățile noastre naționale, în contextul în care copiii au nevoie de modele de bună practică, iar sportul este unul dintre domeniile care promovează excelența. 'Copiii noștri au astăzi nevoie de modele de bună practică, iar sportul de performanță aduce excelența. (...) Sportul trebuie să îl promovăm, trebuie să devină o prioritate națională, sau să fie în primele trei, patru, cinci priorități ale României pentru că vorbim de excelență, de sănătate, de educație chiar', a spus Szabo.

* Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a blocat transferul atacantului român Adrian Mutu de la echipa Petrolul Ploiești la formația FC Pune City, din noua Super Ligă a Indiei, susține presa din această țară. Conform cotidianului "Times of India", FIFA s-ar fi opus acestei mutări din cauza faptului că Mutu și-a reziliat contractul cu Petrolul după data de 31 august, când s-a încheiat în mod oficial perioada de transferuri din fotbalul internațional.

* Atacantul român George Pușcaș a reușit un hat-trick pentru echipa de tineret a clubului de fotbal Inter Milano, în derby-ul cu AC Milan, din cadrul campionatului Primavera, câștigat cu 4-1 de "nerazzurri". Pușcaș a punctat în minutele 10, 81 și 88 și a ajuns, astfel, la 13 goluri înscrise de la debutul acestui sezon, consolidându-și poziția de lider al clasamentului golgheterilor acestui campionat.

* HC Potaissa Turda s-a calificat în turul al treilea al Cupei EHF la handbal masculin, sâmbătă, după ce a învins formația italiană Junior Fasano cu scorul de 39-26 (18-10), în manșa secundă a turului II preliminar, disputată în Sala ''Gheorghe Barițiu''. Potaissa se impusese cu 28-27 în prima partidă, desfășurată săptămâna trecută în Peninsulă.

* CFR Cluj a învins pe Dinamo București cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă, pe teren propriu, în derby-ul etapei a 11-a a Ligii I de fotbal. Georgianul Ghiorghi Ceanturia a deschis scorul (19), din penalty), Valentin Lazăr (22) a restabilit egalitatea, golul victoriei ardelenilor fiind semnat de portughezul Guima (83). Polonezul Kamil Bilinski (Dinamo) a avut două bare (16, 37).

* Echipa de rugby RCM Universitatea Timișoara a învins pe Saracens Storm, echipa de tineret a vicecampioanei Angliei, cu scorul de 15-10, sâmbătă seara, într-un meci amical ''de lux'', disputat pe stadionul ''Dan Păltinișanu'', în fața a circa 2.000 de spectatori.

* Selecționata Lupii București a fost învinsă de formația engleză Newcastle Falcons cu scorul de 43-19 (36-7), vineri seara, pe Kingston Park, într-un meci din cadrul Grupei a 3-a a competiției European Rugby Challenge Cup. Pentru ''lupi'' au reușit eseuri Florin Ioniță (24), Ionuț Botezatu (52, 59), două transformate de Luke Samoa (25, 60).

* CSM Digi Oradea a învins formația germană ASC Duisburg cu scorul de 15-11 (0-3, 7-1, 4-1, 4-6), sâmbătă, în Grupa D din cadrul turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor la polo pe apă, mini-turneu găzduit de Budapesta. Pentru orădeni a fost prima victorie în actuala ediție a competiției, după trei egaluri și două eșecuri în primul tur preliminar și o înfrângere, vineri, în primul meci din Grupa D.

* Delegația României a avut parte de un debut cu dreptul la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Zagreb (Croația), după ce Mustafa Arsen (cat. 60 kg) l-a învins, sâmbătă, în primul tur, pe israelianul Lior Abramov, prin KO tehnic în repriza a treia. În optimi, Mustafa Arsen, vicecampion mondial de tineret anul acesta la Sofia, îl va înfrunta pe suedezul Berhane Yohannes (20 octombrie).

* Echipa feminină de hochei pe gheață HSC Miercurea Ciuc a fost surclasată de formația kazahă Aisulu Almatî cu scorul de 15-0 (4-0, 7-0, 4-0), sâmbătă, în Grupa A din cadrul primului tur preliminar al Cupei Campioanelor Europene, mini-turneu găzduit de Ankara.

* ASC Corona 2010 Brașov a învins formația maghiară Dab.Docler HK Dunaujvaros cu scorul de 3-2 (2-1, 1-0, 0-1), sâmbătă, pe Patinoarul Olimpic din Brașov, care găzduiește mini-turneul Grupei C din turul al doilea preliminar al Cupei Continentale IIHF la hochei pe gheață.

* Multiplul campion mondial Valentino Rossi (Yamaha) a câștigat Marele Premiu al Australiei la Moto GP, desfășurat duminică pe circuitul de la Phillip Island, pilotul italian înregistrând cu această ocazie cel de/al 108-lea succes din cariera sa și al 82-lea la categoria regină a motociclismului viteză. "Il Dottore" l-a devansat cu aproape 11 secunde pe coechipierul său, spaniolul Jorge Lorenzo, poziția a treia fiind ocupată de britanicul Bradley Smith (Tech 3), care a completat succesul Yamaha.

* Boxerul kazah Ghenadi Golovkin, campionul mondial WBA la categoria mijlocie, și-a adăugat în palmares și titlul WTA, după ce l-a învins prin KO în repriza a 2-a pe mexicanul Marco Antonio Rubio, în cursul unei galei care a avut loc sâmbătă seara la Carson (California).

* Atacantul argentinian Lionel Messi, care a sărbătorit în această săptămână 10 ani de la debutul său în tricoul echipei FC Barcelona, a marcat sâmbătă seara cel de-al 250-lea său gol în campionatul de fotbal al Spaniei, fiind la un singur pas de doborârea recordului legendarului Telmo Zara, autorul a 251 de goluri pentru Athletic Bilbao, între anii 1940 și 1955.

* Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, numărul unui mondial, aflată în Singapore unde urmează să participe la Turneul Campionilor, a reacționat în urma afirmațiilor lui Șamil Tarpiscev, președintele Federației ruse de tenis și fost căpitan al echipelor de Cupa Davis și Fed Cup ale țării sale. Săptămâna trecută, în cursul unui interviu în direct acordat unui post de televiziune din Rusia, Tarpiscev a vorbit de "unul dintre frații Williams", referindu-se la Serena. În urma acestui comentariu, oficialul rus a fost suspendat timp de un an din toate activitățile care au legătură cu circuitul feminin WTA și amendat cu 25.000 de dolari.

* Selecționata Noii Zeelande a învins la limită, cu 29-28 (12-15), reprezentativa Australiei, sâmbătă la Brisbane, în cel de-al treilea meci din Bledisloe Cup, trofeul ancestral pus în joc anual între cele două mari puteri ale rugbyului din emisfera sudică.

* Peste 20 de înotători, între care și fostul campion olimpic Liu Zige, s-au îmbolnăvit în timpul Campionatelor Naționale de natație ale Chinei, toți acuzând stări febrile și diaree, informează agenția Xinhua. Autoritățile municipale din Huangshan, orașul care a găzduit competiția la care au participat 372 de concurenți din întreaga Chină, au anunțat că au deschis o anchetă pentru a depista cauzele care au provocat îmbolnăvirea sportivilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…