ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 5 NOIEMBRIE

ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 5 NOIEMBRIE

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nominalizată, alături de americanca Serena Williams, nr. 1 mondial, și de germanca Andrea Petkovic, pentru titlul de cea mai bună jucătoare a lunii octombrie, lună în care Halep și Williams au disputat finala Turneului Campioanelor de la Singapore, în care s-a impus americanca (6-3, 6-0), iar Petkovic a câștigat Turneul de la Sofia, informează site-ul WTA.

* Energia Tg. Jiu a debutat cu dreptul în competiția de baschet masculin FIBA EuroChallenge, marți, pe teren propriu, prin victoria în fața formației estoniene Tartu Univ. Rock, cu scorul de 74-56 (21-15, 14-19, 11-13, 28-9), în cadrul Grupei B. În celălalt meci al grupei, Egis Körmend (Ungaria) a învins pe Lukoil Academic cu scorul de 80-75, la Sofia. Energia va disputa următorul joc pe 11 noiembrie, la Szombathely, cu Körmend.

* Unirea Dej a învins formația estoniană TTU SC Tallinn cu scorul de 3-1 (25-15, 24-26, 25-22, 25-23), marți seara, pe teren propriu, în cadrul primei manșe a turului II preliminar al Cupei Challenge la volei masculin. Manșa secundă va avea loc tot la Dej, miercuri 5 noiembrie.

* Pandurii Tg. Jiu a remizat pe teren propriu cu Concordia Chiajna, scor 1-1 (0-0), marți, într-un meci din etapa a 13-a a Ligii I de fotbal. Concordia a deschis scorul în minutul 67 prin Serediuc, introdus pe teren de numai două minute. Avantajul oaspeților a durat până în minutul 73, când Shamsin a restabilit egalitatea. În urma acestui rezultat, ambele echipe au 12 câte puncte. Pandurii se află pe locul 14, iar Concordia o poziție mai jos.

* Prima zi a Cupei României la sabie a programat marți, 4 noiembrie, la Sala de Scrimă Floreasca din București, întrecerea individuală la feminin, trofeul fiind câștigat de Bianca Pascu (CS Dinamo București). La start s-au prezentat 24 de sportive, informează site-ul FR Scrimă. Învingătoare și în 2013, Bianca Pascu a învins-o în finală pe colega sa de club Oana Munteanu cu 15-9.

* Handbalistul Ionuț Ramba, interul din ultimii patru ani a formației masculine Știința Municipal Dedeman Bacău a părăsit marți lotul vicecampioanei naționale, despărțire produsă chiar în săptămâna premergătoare derby-ului cu HCM Constanța. Accidentat la finalul sezonului trecut, dar recuperat după o intervenția chirurgicală, Ionuț Ramba nu a mai intrat deloc în atenția schemelor de joc gândite de antrenorul spaniol Mateo Garralda, care conduce echipa băcăuană din acest sezon.

* Jucătoarea română de tenis Elena Teodora Cadar s-a calificat în optimile de finală ale turneului ITF de la Sharm El Sheikh (Egipt), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, grație victoriei cu 5-7, 6-3, 7-5 în fața altei românce, Patricia Maria Țig. În optimi, Cadar o va înfrunta pe a cincea favorită, Anastasia Vasilieva (Ucraina).

* Jucătoarea română de tenis Edina Gallovits-Hall, beneficiara unui wildcard, s-a calificat în optimile de finală ale turneului ITF de la Capitva Island (Florida/SUA), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, după ce a dispus cu 6-4, 6-3 de portugheza Michelle Larcher De Brito (N. 5).

* ASC Corona Brașov a surclasat pe Sportul Studențesc cu scorul de 14-0 (5-0, 8-0, 1-0), marți, pe teren propriu, într-un meci din Campionatul Național de hochei pe gheață. Corona a urcat pe primul loc în clasament, cu 15 puncte (5 jocuri), urmată de Steaua București, 15 p (6 j), Sport Club Miercurea Ciuc, 12 p (6 j) etc.

* Real Madrid și Borussia Dortmund, care au maximum de puncte după patru etape, și-au asigurat calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, marți seara, după victoriile reușite pe teren propriu. Real Madrid a învins pe Liverpool cu 1-0, pe ''Santiago Bernabeu'', prin golul lui Benzema (27), după ce impusese cu 3-0 pe ''Anfield''. Borussia a dispus cu 4-1 de Galatasaray, goluri reușite de Reus, Papastathopoulos și Immobile, plus autogolul lui Semih Kaya. Fundașul român Cosmin Moți a jucat doar 21 de minute pentru Ludogoreț Razgrad, iar apoi a părăsit terenul accidentat în meciul pierdut de campioana Bulgariei, la Basel, cu 0-4.

* Compania aeriană Emirates a anunțat că a decis să pună capăt parteneriatului său cu FIFA , ea fiind unul dintre principalii sponsori ai forului fotbalistic mondial, informează revista France Football. Compania cu sediul la Dubai justifică această decizie printr-o "propunere contractuală (care) nu răspunde așteptărilor" sale.

* Roger Federer și Stanislas Wawrinka vor conduce echipa Elveției în finala Cupei Davis cu Franța, pe stadionul Pierre-Mauroy din Villeneuve-d'Ascq, lângă Lille (21-23 noiembrie), echipă din care vor mai face parte Marco Chiudinelli și Michael Lammer, potrivit deciziei căpitanului Severin Luthi, citat marți de site-ul oficial al competiției.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...