ȘTIRILE SERII - SPORT - 10 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII - SPORT - 10 OCTOMBRIE

Gimnasta româncă Larisa Iordache a cucerit medalia de argint în concursul individual compus al Campionatelor mondiale de gimnastică artistică din orașul chinez Nanning, cu un total de 59,765 puncte (15,066 la sărituri, 14,866 la paralele, 15,100 la bârnă și 14,733 la sol), după un concurs de mare tensiune, în care lidera echipei noastre a crescut ștacheta evoluțiilor, ca în fiecare zi în această competiție, în care s-a introdus noul cod de punctaj, valabil și pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.Titlul de campioană mondială absolută a revenit deținătoarei trofeului, americanca Simone Biles, cu 60,231 puncte, în timp ce medalia de bronz a fost obținută tot de o reprezentantă a SUA, campioană mondială pe echipe, Kyla Ross, cu 58,232 puncte.

* Gimnasta româncă Larisa Iordache, Piciul pentru lumea gimnasticii, și-a sărbătorit majoratul anul acesta, inclusiv în plan sportiv, după ce, născută în 1996, pe 19 iunie, la București, a marcat vârsta maturității printr-un aur european, cu echipa, la Sofia (unde a obținut și medalia de bronz la sărituri, a 11-a medalie europeană de până acum în cariera sa, dintre care 5 de aur) și, mai ales, prin titlul de vicecampioană mondială absolută, vineri, la Nanning, în China, unde a obținut un spectaculos loc secund în concursul individual compus.

* Sorin Babii, campion olimpic la pistol liber la Seul în 1988, a fost reales ca președinte al Federației de Tir Sportiv pentru încă un mandat de 4 ani, cu prilejul adunării generale de alegeri desfășurată vineri 10 octombrie.

* Selecționerul Victor Pițurcă Pițurcă a opinat, cu prilejul unei conferințe de presă la Mogoșoaia, că este puțin probabil ca România să repete victoria clară de anul trecut (3-0) în fața Ungariei, dar cel mai important este câștigarea celor trei puncte care pot apropia naționala noastră de calificarea la EURO 2016.

* Selecționerul naționalei de fotbal a României, Victor Pițurcă, nu știe aproape nimic despre noul antrenor al Ungariei, Pal Dardai, înaintea meciului de sâmbătă, din preliminariile EURO 2016.

* "Cei din tribune trebuie doar să ne încurajeze pe noi, nu să strige împotriva ungurilor", a declarat căpitanul naționalei de fotbal a României, Răzvan Raț, înaintea meciului de sâmbătă cu Ungaria, din Grupa F a preliminariilor Euro 2016, relatează site-urile frf.ro și digisport.ro.

* Selecționata națională de fotbal Under-19 a României a fost învinsă de Muntenegru cu scorul de 1-0 (0-0), vineri, la Tbilisi, într-un meci din Grupa a 11-a a preliminariilor Campionatului European rezervat acestei categorii de vârstă.

* Selecționerul echipei naționale de fotbal Under-21 a României, Viorel Moldovan, a convocat trei jucători noi la lot, Ciprian Perju (FC Viitorul Constanța), Alexandru Adrian Păun (CFR Cluj) și Iulian Roșu (Rapid București), pentru meciul amical cu Macedonia, de luni 13 octombrie, potrivit FRF.

* Incidentele rasiste trebuie eliminate din sport este concluzia unei conferințe de presă și a unei reuniuni organizate, vineri, de Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) la sediul său.

* Trei fotbaliști legitimați la FC Oțelul Galați au devenit ambasadori ai Fundației Inimă de Copil și, cu sprijinul clubului, aduc în atenția comunității nevoia de a le oferi copiilor cu dizabilități un cadru optim de recuperare, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al fostei campioane a României, Rodica Mișcalenco. Potrivit acesteia, cei trei jucători sunt Robert Moglan, 18 ani, din lotul echipei de seniori, Irina Ivan, 18 ani, componentă a lotului feminin, și Ionuț Chiriac, 16 ani, de la echipa de juniori A.

* Mai mulți suporteri ai echipei naționale de fotbal a Ungariei, care va întâlni sâmbătă reprezentativa României pe Arena Națională din București în preliminariile Euro 2016, sunt așteptați să sosească în cursul zilei de vineri la Sfântu Gheorghe, de unde vor pleca a doua zi spre Capitală.

* Justin Ionescu este primul român care a escaladat doi optmiari într-un sezon, prin ascensiunea vârfului Cho-Oyu din masivul Himalaya, anunță Federația Română de Alpinism și Escaladă într-un comunicat remis AGERPRES.

* Poliția din Belarus a reținut mai mulți fani ucraineni care au cântat cântece patriotice și au strigat slogane anti-Putin la meciul Belarus — Ucraina (0-2), disputat joi la Borisov, în preliminariile EURO 2016 la fotbal, relatează Reuters.

* Presa sportivă spaniolă vorbește de "gafa" portarului Iker Casillas, "naufragiu" și "ridicol" din partea echipei naționale de fotbal în meciul cu Slovacia, în care formația condusă de Vicente del Bosque a încasat prima înfrângere (1-2) într-o fază de calificări din anul 2006.

* Lionel Messi și Neymar jr, care alcătuiesc de fiecare dată un cuplu perfect la clubul spaniol de fotbal FC Barcelona, vor fi inamici pentru o zi în "Superclasico" sud-american Brazilia — Argentina, care se dispută sâmbătă, în "Cuibul de pasăre" de la Beijing, stadionul-emblemă al Jocurilor Olimpice din 2008.

* Kohei Uchimura, japonezul care a cucerit joi la Nanning (China) al cincilea său titlu mondial consecutiv la individual compus, este un unicat în istoria gimnasticii artistice, reușind ca din 2008 să se mențină neînvins.

* Selecționerul naționalei de fotbal Greciei, Claudio Ranieri, a declarat pentru site-ul UEFA că știa înaintea meciului pierdut acasă cu România (0-1) că echipa sa "nu e destul de pregătită", tehnicianul sperând un rezultat mai bun în al doilea joc din preliminariile EURO 2016, contra Finlandei, sâmbătă, la Helsinki.

* Pilotul britanic Lewis Hamilton, de la Mercedes, a reușit cel mai rapid tur de circuit la Soci, vineri, în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere din Marele Premiu al Rusiei de Formula 1.

* Zinedine Zidane riscă șase luni de suspendare, fiind vizat de o anchetă a comitetului de competiție ca urmare a unei plângeri depuse de o rețea de școli private de antrenori care denunță faptul că el este antrenor la echipa de rezervă a lui Real Madrid (D3), fără să dispună de toate modulele diplomei de antrenor.

* Elvețianul Roger Federer, nr. 3 mondial, s-a calificat în semifinalele turneului de tenis Masters 1000 de la Shanghai, dotat cu premii în valoare de 6.521.695 dolari, învingându-l vineri, în sferturi, pe francezul Julien Benneteau (N. 30) în două seturi: 7-6 (7/4), 6-0. Sâmbătă, în semifinale, Federer îl va întâlni pe nr. 1 mondial, sârbul Novak Djokovic, care mai devreme a trecut cu 6-4, 6-2 de spaniolul David Ferrer, cap de serie nr. 5.

* Fostul mare atacant olandez Patrick Kluivert a anunțat federația de fotbal din Ghana că nu este interesat să antreneze naționala acestei țări, relatează presa internațională.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...