ȘTIRILE SERII - SPORT - 17 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII - SPORT - 17 OCTOMBRIE

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, într-o conferință de presă la casa Fotbalului, că până la sfârșitul săptămânii viitoare echipa națională va avea un nou selecționer.

Burleanu nu a dorit să facă speculații asupra numelui viitorului selecționer și a precizat că în mod sigur va fi tehnician român: ''Viitorul antrenor nu are nevoie să-și depună un CV. Îl cunoaștem și îl apreciem toți. Până la sfârșitul săptămânii viitoare vom prezenta selecționerul cu care atacăm preliminariile EURO 2016 și calificarea''.

Președintele FRF a lăsat să se înțeleagă că a ajuns la o înțelegere cu viitorul selecționer și că mai sunt de rezolvat doar detalii, înainte ca acesta să fie anunțat până la sfârșitul săptămânii viitoare.

* Victor Pițurcă regretă plecarea din funcția de selecționer al echipei naționale de fotbal a României, după cum a declarat, vineri, într-o conferință de presă susținută la Casa Fotbalului, în care a ținut să mulțumească federației, agentului său, colaboratorilor, dar mai ales jucătorilor reprezentativei.

* Atacantul Ciprian Marica, unul dintre căpitanii echipei naționale, i-a urat baftă fostului selecționer al reprezentativei României, Victor Pițurcă, după ce acesta a părăsit funcția pentru a da curs altei oferte. ''Baftă multă, nea Piți, pe noul drum pe care ați ales să mergeți! Vă mulțumesc mult pentru toate momentele frumoase de care am avut parte împreună, pentru sfaturile pe care mi le-ați dat, pentru zilele lungi, poate prea lungi câteodată, pe care le-am petrecut la Mogoșoaia și în deplasări!'', scrie Marica pe conturile sale din rețelele de socializare.

* Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 710.000 dolari, vineri, după ce a dispus în trei seturi de bulgăroaica Țvetana Pironkova, cu 1-6, 6-3, 6-2. Begu (24 ani, 61 WTA) s-a impus în două ore și 6 minute în fața jucătoarei de la sud de Dunăre, mai bine clasată (27 ani, 43 WTA), revenind după ce a pierdut primul set fără drept de apel, cu 1-6.

* Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, este a treia reprezentantă a țării noastre la Turneul Campioanelor, care reunește la sfârșit de sezon, cele mai bune opt jucătoare ale sezonului în curs. Prima româncă la Turneul Campioanelor a fost Virginia Ruzici, în 1983 și 1984, nimeni alta decât managerul Simonei, urmată de Irina Spîrlea, în 1998. Halep, care a devenit anul acesta prima jucătoare română care urcă pe locul 2 în clasamentul WTA, depășind performanțele predecesoarelor sale, se află deja la Singapore, unde a făcut primele antrenamente și unde se va lupta cu adversare de mare calibru, ca Serena Williams ori Maria Șarapova, pe care nu le-a învins până acum.

* Lech Walesa, fost președinte al Poloniei și laureat al Premiului Nobel pentru pace în anul 1983, a declarat într-un interviu AGERPRES că sportul este un fenomen de dimensiuni globale și ar dori ca regulile sale să se poată aplica și în alte domenii, cum sunt politica și sectorul social.

* Secretarul general al Federației Române de Fotbal, Gheorghe Chivorchian, a vizitat vineri stadionul Cluj Arena și a discutat cu conducerea acesteia posibilitatea organizării unui meci amical între naționala României și selecționata Danemercei, la mijlocul lunii viitoare. Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES, meciul ar urma să aibă loc în data de 18 noiembrie, însă locul disputării meciului încă nu a fost ales.

* Managerul tehnic al echipei Viitorul Constanța, Gheorghe Hagi, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că speră să fie inspirat și să își conducă formația spre victorie în meciul cu Oțelul Galați, de sâmbătă, din Liga I de fotbal.

* Antrenorul Universității Cluj, George Ogăraru, a recunoscut că va avea un sentiment ciudat la meciul cu Steaua București, care va avea loc duminică, în Ghencea, în etapa a 11-a a Ligii I de fotbal. Tehnicianul clujenilor a subliniat însă că îndelungata sa relație cu Steaua, club în care a intrat încă de la 9 ani, nu face mai puțin important faptul că acum reprezintă interesele Universității.

* Stelistul Lucian Sânmărtean este un jucător de excepție, maturizat mai târziu, care ar fi trebuit să aleagă să meargă la Steaua mai devreme în cariera sa, a declarat Geoge Ogăraru, antrenorul echipei Universitatea Cluj. Acesta a spus, vineri, într-o conferință de presă, că Sânmărtean, pe care îl cunoaște bine, a fost considerat de când era junior un jucător de excepție. În ceea ce privește aportul lui Sânmărtean la echipa națională, Ogăraru a spus că este evident faptul că atunci când stelistul este în teren, coechipierii săi joacă mai bine.

* Scrimerul Alin Badea (CSA Steaua) a câștigat titlul de campion național la sabie seniori, vineri, la Sala de Scrimă Floreasca din București, după ce l-a învins în finală pe fostul campion mondial Tiberiu Dolniceanu, cu scorul de 15-13.

* Vicente del Bosque a anunțat că intenționează să renunțe la postul de selecționer al Spaniei după Campionatul European de fotbal din anul 2016, competiție la care "La Roja" speră să obțină al treilea titlu consecutiv de campioană continentală, după cele cucerite în 2008 și 2012. "În viață nu poți fi absolut sigur de nimic, însă intenția mea este să continui până la turneul final din Franța 2016, iar apoi să plec", a declarat Del Bosque într-un interviu acordat cotidianului sportiv spaniol AS.

* Președintele FIFA, Sepp Blatter, nu mai servește cauza fotbalului, a estimat vineri Michel Platini, aflat în fruntea UEFA, într-un interviu pentru ziarul francez L'Equipe. "Sepp nu mai este președintele FIFA. El este FIFA" , a declarat Platini, a cărui carte, intitulată "Să vorbim despre fotbal", a fost lansată în această săptămână. "Platini, Pele, Blatter, Havelange (fostul președinte FIFA — n. red.) trebuie să fie în slujba intereselor fotbalului. Nu trebuie să te folosești de fotbal, ci să-l servești", a spus fostul mare internațional francez.

* Publicarea integrală a faimosului raport Garcia, referitor la atribuirea Mondialelor din 2018 și 2022, ar pune Federația Internațională de Fotbal (FIFA) "într-o situație juridică foarte delicată", a explicat vineri instanța supremă a acestui sport. Raportul, întocmit și predat de Michael Garcia, fost procuror federal american, camerei de judecată a comisiei de etică în septembrie, nu a fost publicat. Președintele FIFA, Sepp Blatter a explicat deja că "o publicare ar putea compromite confidențialitatea mărturiilor". Acest argument a fost preluat, de altfel, de Hans-Joachim Eckert, președinte al camerei de judecată a Comisiei de etică. "Noi trebuie să respectăm dreptul persoanei individuale numite în acest raport, ceea ce nu ar putea fi cazul în cadrul unei publicări integrale a raportului de anchetă", a spus el.

* Selecționerul echipei SUA, Juergen Klinsmann, a încercat vineri să îndrepte lucrurile după declarațiile sale critice despre campionatul nord-american, MLS, care au stârnit o polemică în această săptămână, scrie revista France Football. "E bine să vedem că avem dezbateri, fiindcă asta arată că din ce în ce mai multă lume se interesează de fotbal în această țară", a explicat Klinsmann într-un interviu pentru Reuters. "În Europa, în America de Sud, în Mexic, așa ceva este un lucru obișnuit. Face parte din viața oamenilor să existe dezbateri când sunt opinii diferite. Asta începe un pic și în Statele Unite și mi se pare cool", a spus fostul mare atacant german.

* Portarul unei echipe de fotbal din Peru a apărat patru lovituri de departajare și a transformat alta, decisivă, într-un meci din Copa Sudamericana, a doua competiție intercluburi din America de Sud, anunță EFE și Reuters. Portarul Salomon Libman a ajutat-o astfel pe echipa sa, Universidad Cesar Vallejo, să se califice în premieră în sferturile de finală ale acestei competiții, în detrimentul formației braziliene Bahia.

* Judecătoarea Thokozile Masipa a anunțat că va pronunța sentința în cazul lui Oscar Pistorius pe data de 21 octombrie, după ce Parchetul a cerut vineri o pedeapsă de minimum 10 ani de închisoare, informează AFP.

* Fotbalistul Ched Evans, fost internațional galez, a fost eliberat vineri dintr-un penitenciar din Anglia, după ce a efectuat jumătate din pedeapsa de 5 ani de închisoare pentru viol, anunță Reuters. Ched Evans, un atacant de 25 de ani, a jucat ultima oară la Sheffield United, după ce a mai trecut pe la Manchester City și Norwich City. El a fost condamnat în 2012 pentru că a violat o tânără de 19 ani într-o cameră de hotel.

* Procuratura din orașul italian Forli suspectează că eliminarea din Turul ciclist al Italiei a lui Marco Pantani în 1999 ar putea fi consecința unei manevre, parte a unei fraude sportive gestionate de Mafia, deschizând deja o investigație în acest sens, scrie presa italiană. Potrivit sursei, ancheta a început în septembrie, fiind în completarea unei alte anchete, a procuraturii din Rimini, care cercetează moartea legendarului rutier italian, despre care se spune că a fost sinucidere.

* Federația internațională de atletism (IAAF) a comunicat vineri numele sportivilor rămași în cursa pentru titlurile de "Atlet al anului", la masculin și feminin, care vor fi decernate luna viitoare. Cei trei finaliști, la masculin, sunt francezul Renault Lavillenie (săritura cu prăjina), qatarezul Mutaz Essa Barshim (săritura în înălțime) și kenyanul Dennis Kipruto Kimetto (maraton), în timp ce finalistele la feminin sunt neozeelandeza Valerie Adams (greutate), olandeza Dafne Schippers (sprint) și etiopianca Genzebe Diababa (fond).

* Ciclistul kazah Ilia Davidenok a fost depistat pozitiv la steroizi anabolizanți pe 28 august, în timpul competiției rezervate rutierilor tineri Tour de l'Avenir, a anunțat Uniunea Ciclistă Internațională (UCI), care a cerut o anchetă în care să fie cercetați membrii staff-ului echipei kazahe Astana, precum și politica antidopaj a acestei formații. Cazul de dopaj al lui Davidenok apare după cele ale fraților Maksim și Valentin Iglinski, care au determinat echipa kazahă să se auto-suspende o săptămână, cea rezervată Turului Beijingului (10-14 octombrie), conformându-se astfel reglementărilor Mișcării pentru un ciclism credibil (MPCC), unde este membru fondator.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…