ȘTIRILE SERII - SPORT - 23 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII - SPORT - 23 OCTOMBRIE

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat joi în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, fără să joace, după ce americanca Serena Williams a pierdut primul ghem al meciului cu canadianca Eugenie Bouchard, din cadrul Grupei Roșii a competiției.

Reprezentanta țării noastre și-a asigurat prezența în penultimul act grație unui ghemaveraj favorabil, după ce a câștigat categoric primele sale două meciuri de la Singapore, cu Eugenie Bouchard ( 6-2, 6-3) și Serena Williams (6-0, 6-2), iar vineri urmează să dispute ultima sa partidă din grupă, în compania Anei Ivanovic din Serbia.

* Într-un scurt comentariu transmis joi după-amiază, agenția France Presse subliniază, încă din titlu: "Masters WTA — Șarapova, cvasi-elimintă, Halep calificată... de Bouchard", remarcând că în Mastersul de tenis feminin de la Singapore, rusoaica Maria Șarapova este practic scoasă din joc după ce a fost învinsă joi de Petra Kvitova (Cehia), cu 6-3, 6-2, în timp ce românca "Simona Halep și-a asigurat calificarea grație... primei eliminate, tânăra Eugenie Bouchard". AFP notează: "Șarapova trebuie să se impună în 2 seturi împotriva polonezei Agnieszka Radwanska în ultima zi a grupelor, pentru a avea o mică șansă să se califice pentru semifinale, în timp ce înfrângerea rusoaicei, nr. 2 mondial, o califică practic pe daneza Wozniacki, care a preluat șefia grupei sale" (grupa albă).

* Fotbalistul român Ciprian Marica a anunțat pe pagina sa de Facebook că a început recuperarea după operația la piciorul drept suferită miercuri în Germania. Marica a promis că va reveni "mai puternic și mai motivat" și a adăugat că va urmări meciurile echipei sale de club, Konyaspor, ale jucătoarei de tenis Simona Halep, dar și instalarea unei noi echipe tehnice pe banca naționalei.

* Cosmin Olăroiu, unul dintre antrenorii aflați pe lista Federației Române de Fotbal pentru preluarea postului de selecționer, a dezvăluit că se inspiră din cartea tehnicianului american John Wooden, "Leadership Game Plan for Success", în încercarea de a ridica moralul și încrederea jucătorilor actualei sale echipe, Al Ahli Dubai. "Motivația este cheia succesului în Sport. Cartea respectivă vorbește despre succesul în NBA, însă consider că se potrivește tuturor sporturilor, inclusiv fotbalului, baschetului, tenisului sau golfului. Măsurile și orientările prevăzute sunt ca o rețetă pentru succes", declarat Olăroiu pentru Gulf News.

* Serena Williams a trecut peste înfrângerea suferită în fața româncei Simona Halep, campioana americană învingând-o categoric joi, în două seturi, 6-1, 6-1, pe canadianca Eugenie Bouchard, după numai 57 minute de joc, într-o partidă din cadrul Grupei Roșii a Turneului Campioanelor de la Singapore, dotat cu premii în valoare de 6,5 milioane dolari, care reunește cele mai bune opt jucătoare de tenis ale momentului. Serena Williams este nevoită acum să aștepte rezultatul meciului dintre Simona Halep și Ana Ivanovic (Serbia), pentru a afla dacă rămâne în cursa pentru titlu sau pleacă acasă prematur.

* Antrenorul echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu, Petre Grigoraș, a declarat joi, într-o conferință de presă, că echipa are mare nevoie de puncte, situându-se în acest moment pe locul 14 în clasamentul Ligii I. Următorul meci în Liga I al Pandurilor se va disputa duminică, 26 octombrie, în deplasare la Dinamo București.

* Antrenorul echipei de fotbal FC Botoșani, Leo Grozavu, așteaptă o revanșă împotriva Rapidului, sâmbătă, în etapa a 12-a a Ligii 1, după eliminarea din Cupa României în fața aceluiași adversar, în urma executării loviturilor de departajare.

* Selecționata de juniori Under-16 a României a terminat la egalitate, 3-3 (2-0), cu formația similară a Macedoniei, joi, la Skopje, într-un meci amical, informează site-ul Federației Române de Fotbal. România a condus cu 2-0 și a fost apoi condusă cu 3-2. Pentru tricolori au marcat: Andrei Mezin (29), Nicușor Craiu (32 penalty) și Radu Boboc (68). Gazdele au înscris în minutele 52, 54 și 65. Marți, în prima întâlnire dintre cele două reprezentative, scorul a fost 0-0.

* Baschetbalistul american Daniel ''Dee'' Brown, conducătorul de joc al echipei CSU Asesoft Ploiești, a fost desemnat de ULEB drept MVP-ul etapei a doua din EuroCup, anunță site-ul oficial al campioanei României. Transferat în vară de la VEF Riga, Brown și-a adus o contribuție decisivă la victoria ploieștenilor, scor 103-83, în fața formației lituaniene Lietuvos Rytas Vilnius, miercuri seară, în Sala ''Olimpia''.

* Clubul portughez de fotbal Sporting Lisabona a înaintat un protest la UEFA, cerând rejucarea meciului pierdut marți cu 3-4 pe terenul lui Schalke, în Grupa G a Ligii Campionilor, golul victoriei echipei germane fiind înscris dintr-un penalty contestabil, dictat în minutele de prelungire, informează Reuters. Sporting a cerut rejucarea partidei sau să obțină punctul acordat pentru un meci egal, a anunțat clubul Schalke 04, care a fost contactat de UEFA în legătură cu poziția sa în această problemă.

* Atacantul portughez Cristiano Ronaldo și-a exprimat regretul pentru faptul că derby-ul campionatului spaniol cu FC Barcelona se dispută sâmbătă (18,00 pe Santiago Bernabeu) și nu duminică, informează cotidianul L'Equipe. "Eu nu înțeleg orarul pentru El Clasico. Ideal ar fi fost să se joace duminică, întrucât toată lumea știe care este diferența dintre două și trei zile de recuperare", a afirmat "Balonul de Aur" după victoria madrilenilor la Liverpool, miercuri seara în Liga Campionilor (3-0).

* Argentinianul Lionel Messi, care săptămâna trecută a marcat 10 ani de la debutul la FC Barcelona, poate deveni sâmbătă golgheterul absolut din Primera Division în fața rivalei Real Madrid, victima sa preferată, împotriva căreia a marcat 12 goluri, se arată într-un comentariu al agenției EFE. Messi, 27 ani, a ajuns la 250 goluri în prima ligă spaniolă și este la un singur gol de recordul deținut de bascul Telmo Zarra din 1955, anul în care s-a retras din fotbalul profesionist.

* Uniunea Europeană de Fotbal a anunțat că a deschis o procedură disciplinară împotriva clubului BATE Borisov din Belarus, ca urmare a "comportamentului rasist al suporterilor" săi în timpul meciului cu echipa antrenorului român Mircea Lucescu, Șahtior Donețk, disputată marți seara în grupele Ligii Campionilor și câștigat cu un categoric 7-0 de ucraineni. Fanii lui BATE Borisov i-au adresat insulte rasiste atacantului brazilian Luiz Adriano, autorul a cinci dintre cele șapte goluri reușite de campioana Ucrainei.

* Diego Costa, atacantul al echipei de fotbal Chelsea, suferă de gastroenterită și a fost internat într-un spital din Londra după ce a revenit de la ultimele două meciuri ale naționalei Spaniei, a anunțat joi presa din Marea Britanie, citată de EFE. Diego Costa nu s-a putut antrena miercuri, iar starea lui de sănătate este un motiv de iritare pentru managerul lui Chelsea, Jose Mourinho. Acesta era deja nemulțumit că jucătorul, deși avea probleme la genunchi și în zona inghinală, a fost convocat de selecționerul Vicente del Bosque pentru meciurile reprezentativei iberice cu Slovacia și Luxemburg, din preliminariile Euro 2016. Diego Costa va rata derby-ul de duminică de pe terenul lui Manchester United.

* Doi fani ai echipei engleze de fotbal Everton au suferit răni ușoare la față, după ce aproximativ 50 de suporteri ai formației franceze Lille, înarmați cu scaune de metal, i-au atacat într-un bar din orașul situat în nordul Franței, înaintea meciului ce va opune joi cele două grupări în Europa League, relatează BBC. Incidentul a avut loc miercuri noapte și a fost unul izolat. Cei doi fani englezi au avut nevoie de îngrijirea medicilor într-un spital din localitate.

* Atacantul bulgar Dimitar Berbatov, de la AS Monaco, a devenit indisponibil pentru circa 3 săptămâni după ce a suferit o accidentare la coapsa stângă în meciul cu Benfica Lisabona (0-0), disputat miercuri în Liga Campionilor. Berbatov, care a părăsit terenul la începutul meciului, a devenit indisponibil pentru meciurile monegascilor cu Bastia, Reims și Saint-Etienne în Ligue 1, dar și pentru returul cu Benfica Lisabona din Liga Campionilor.

* Fotbalistul peruan Paolo Guerrero, vedeta echipei braziliene Corinthians, a fost suspendat 3 meciuri pentru că l-a bruscat pe arbitru într-un meci pentru Cupa Braziliei.

* Uniunea Europeană de Fotbal a acceptat să verse suma de 20 milioane de euro orașelor care vor găzdui meciurile turneului final al Campionatului European de fotbal din anul 2016, în urma unui acord semnat joi dimineață la Bordeaux, informează cotidianul L'Equipe. Inițial, UEFA a refuzat solicitarea celor 10 orașe din Franța, care sperau să obțină 10 milioane euro fiecare, dar în final vor trebui să împartă suma globală de 20 milioane euro, care urmează să servească la construcția de instalații sportive.

* Britanicul Chris Froome, învingător în 2013, este nedecis, la vederea traseului ediției 102, dacă va participa sau nu la Turul ciclist al Franței 2015, traseu prezentat miercuri la Paris, el evocând o posibilă prezență la startul Il Giro d'Italia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu