Tecău și Rojer, calificați în optimile probei masculine de dublu la Australian Open

Tecău și Rojer, calificați în optimile probei masculine de dublu la Australian Open

Principalii favoriți ai probei masculine de dublu, tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, s-au calificat, sâmbătă, la Melbourne, în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, după o victorie în trei seturi, 6-3, 3-6, 6-3, în fața perechii Benjamin Becker (Germania)/Dominic Thiem (Austria). Tecău și Rojer au obținut victoria după o oră și 50 de minute în care au avut 6 ași (3 pentru adversari), au comis 4 duble greșeli (6 făcute de Becker/Thiem), au adunat mai multe lovituri direct câștigătoare (45-35) și au făcut mai puține erori neforțate (13-20).

Cuplul româno-olandez și-a asigurat un cec de 40.000 de dolari australieni și 180 de puncte ATP, urmând ca în optimi să înfrunte câștigătorii partidei dintre italienii Marco Cecchinato/Andreas Seppi și spaniolii Marc Lopez/Feliciano Lopez (N. 15), programată duminică.

Anul trecut, Tecău și Rojer au ajuns până în semifinale la Melbourne.

În optimile de finală se află și cuplul româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, cap de serie numărul patru, care va întâlni perechea Treat Huey (Filipine)/Max Mirnîi (Belarus), cap de serie numărul 14.

La dublu feminin, românca Raluca Olaru și belgianca Ysaline Bonaventure au fost învins în turul al doilea de rusoaicele Anastasia Pavliucenkova/Elena Vesnina, favoritele numărul cinci, cu 6-1, 6-2, în 61 de minute.

Pentru participare, Olaru s-a ales cu 11.500 dolari australieni și 130 de puncte WTA.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”