Tenis: Halep, Begu, Niculescu și Dulgheru, în echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirea cu Spania

Tenis: Halep, Begu, Niculescu și Dulgheru, în echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirea cu Spania

Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru vor face parte din echipa de tenis a României care va întâlni Spania în turul I al Grupei Mondiale II a Fed Cup, pe 7 și 8 februarie la Galați, a anunțat oficial, pe site-ul FRT, căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup a României, Alina Cercel-Tecșor.

Foto: (c) Then Chih Wey / XINHUA ARHIVA

''Echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirea cu Spania reunește cele mai în formă jucătoare ale momentului. Simona, Irina, Monica și Alexandra sunt bucuroase și mândre să reprezinte din nou culorile României, de această dată la Galați, împotriva unei echipe puternice ca Spania. Formăm o echipă omogenă, echilibrată și optimistă. Fetele vin de la primul Grand Slam din an, Australian Open, unde au avut rezultate remarcabile. Un prim pas pe care trebuie să-l facă este să se acomodeze cu fusul orar și cu temperatura. Sperăm să fie toate într-o formă sportivă bună la începutul meciurilor, gata să intre pe teren pentru a lupta pentru șansa noastră", a declarat Alina Cercel-Tecșor.

''Întâlnirea dintre reprezentativele României și Spaniei poate fi considerată o finală de Fed Cup. Ambele echipe au în componență jucătoare de top și au șanse egale la victorie, dar noi avem un atu: jucăm acasă, unde vom avea o sală plină de suporteri de partea noastră. Pe lângă determinarea fetelor, ei vor face diferența, împingându-le de la spate prin susținerea lor. Vrem să le mulțumim pe această cale Simonei, Irinei, Monicăi și Alexandrei că au răspuns prezent la convocare și fanilor care vor fi alături de fete în Patinoarul de la Galați. Cu siguranță, vom avea două zile de tenis la cel mai înalt nivel, la finalul cărora îmi doresc ca echipa României să aibă trecute în dreptul ei cele 3 puncte care ne duc mai departe", a declarat la rândul său George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

Întâlnirea dintre România și Spania va avea loc în perioada 7-8 februarie 2015, la Arena "Dunărea" din Galați. Partida se va desfășura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu sunt programate sâmbătă, 7 februarie 2015, iar duminică, 8 februarie 2015, se vor disputa celelalte două meciuri de simplu și partida de dublu.

Echipa care va câștiga întâlnirea va juca Play-Off-ul pentru Grupa Mondială, iar echipa care va pierde va juca barajul pentru menținerea în Grupa Mondială II.

Iată o scurtă prezentare a prezenței jucătoarelor românce în Fed Cup:

Simona Halep (23 de ani, 3 WTA — la simplu)
—a debutat în Fed Cup în 2010, în Portugalia
—prezentă în 12 întâlniri
—a jucat 16 meciuri
—simplu (victorii/înfrângeri) 9/2
—dublu (victorii/înfrângeri) 2/3

Irina Begu (24 de ani, 42WTA — la simplu, 56 WTA — la dublu)
—a debutat în Fed Cup în 2010, în Portugalia
—prezentă în 9 întâlniri
—a jucat 12 meciuri
—simplu (victorii/înfrângeri) 3/2
—dublu (victorii/înfrângeri) 5/2

Monica Niculescu (27 de ani, 49 WTA—la simplu, 44 WTA — la dublu)
—a debutat în Fed Cup în 2004, în Malta
—prezentă în 30 de întâlniri
—a jucat 43 meciuri
—simplu (victorii/înfrângeri) 14/7
—dublu (victorii/înfrângeri) 13/9

Alexandra Dulgheru (25 de ani, 87 WTA — la simplu)
—a debutat în Fed Cup în 2010, în Portugalia
—prezentă în 8 întâlniri
—a jucat 12 meciuri
—simplu (victorii/înfrângeri) 4/3
—dublu (victorii/înfrângeri) 1

AGERPRES (AS/autor: Teodora Oprea, editor: Mihai Dragomir)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front