Tenis: Să câștig la Wimbledon era visul suprem, a declarat Horia Tecău

Tenis: Să câștig la Wimbledon era visul suprem, a declarat Horia Tecău

Tenismanul român Horia Tecău a declarat, luni, la sosirea în țară, pe Aeroportul ''Henri Coandă'' din Otopeni, ca să câștige titlul la Wimbledon, în proba masculină de dublu, a fost ''visul suprem'' pentru el.

"Sunt extrem de fericit, sâmbătă mi-am îndeplinit un vis, am fost foarte emoționat, am trăit experiențe minunate pe acest teren, la Wimbledon. Am avut săptămâni grozave, înainte am ajuns să joc trei finale. Dar cred că nici 20 de finale nu s-ar compara cu un titlu obținut și mai ales cu prietenul meu Jean-Julien (Rojer, n. red.). A fost ceva fantastic. Nu realizeze ce s-a întâmplat, o țin tot într-o petrecere de când am terminat acea finală și sunt foarte fericit că pot să aduc acest trofeu acasă'', a declarat Tecău la revenirea în țară.

''Pentru mine era visul suprem. Trebuie să-mi revin, să mă bucur de acest trofeu și să îmi găsesc alt vis. Cred că următorul vis pentru mine va fi titlul de la US Open. Turneul de la US Open, Turneul Campionilor, trebuie să-mi găsesc alt vis, altă motivație, ca să merg înainte și acum, că am gustat visul, că am gustat această experiență de a câștiga un turneu de Grand Slam, ne dorim să mai trăim acest moment", a subliniat Tecău.

Horia Tecău, care a devenit alături de olandezul Rojer lider în clasamentul Race to London, pentru Turneul Campionilor, a mai spus că a avut un sentiment premonitoriu că va cucerit trofeul la All England Club.

''Am simțit chiar de la începutul turneului, știam că avem un culoar dificil până în finală, dar, într-un fel ne-am spus că este anul nostru. E ciudat, parcă știam că vom câștiga, știam că este anul nostru și chiar dacă am trecut prin momente grele, în turul doi am fost conduși la un moment dat cu 2-0 la seturi, am salvat o minge de meci, dar nu ne-am pierdut, am avut încredere că putem câștiga, am crezut în noi, ne-am ajutat unul pe celălalt, am făcut o echipă puternică și cred că acolo a fost diferența într-o finală de Grand Slam. Tot respectul pentru Robert (Lindstedt, n. red.), pentru felul în care am jucat împreună, dar a fost pentru prima dată când am simțit altceva jucând cu trofeul pe masă'', a explicat Tecău.

Tenismanul constănțean de 30 de ani a vorbit și despre sărbătorirea performanței: ''Mai mulți jucători din vestiar mi-au spus 'Acum că ați câștigat trebuie să sărbătoriți cum se cuvine, să vă aduceți aminte nu numai de turneu, dar și cum ați sărbătorit'. De prea multe ori trecem de la un turneu la altul și nu apucăm să ne bucurăm de aceste momente. Noi ne-am bucurat în acest weekend suficient, acum e momentul să ne revenim''.

"Spuneam tuturor că nu se putea să fie un moment mai frumos pentru mine, să câștig acest titlu și să mă întorc în Constanța, să joc un meci de Cupa Davis pe un teren pe care am crescut, deci visul continua pentru mine și sper să continue cu o victorie", a adăugat Horia Tecău, cu gândul la meciul de Cupa Davis cu Slovacia de la Mamaia.

"Un meci dificil în acest weekend, dar sperăm să fim în formă și noi, de partea noastră, să aducem un punct important sâmbătă și ceilalți băieți să mai aducă încă două", a precizat Tecău, subliniind că ''toată lumea e invitată la meciul de Cupa Davis, mai ales Simona Halep, fiind și ea din Constanța, și ea crescând pe acest teren. A venit și la câteva meciuri de la Wimbledon și ne-a susținut''.

Tecău consideră că e loc de progres în jocul lui și al lui Rojer. Cei doi nu au antrenor în prezent, dar câștigă și încearcă să găsească un antrenor ''compatibil''.

Horia s-a referit și la viitoarea participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, alături de Florin Mergea: ''Jocurile Olimpice sunt o prioritate mare pentru noi și o să stabilim împreună un program pregătitor pentru JO, în care să jucăm mai mult împreună și să fim în cea mai bună formă la Rio''.

Jean-Julien Rojer și Horia Tecău au câștigat, sâmbătă, primul lor titlu de Grand Slam la dublu, în fața perechii Jamie Murray (Marea Britanie)/John Peers (Australia), cu 7-6 (5), 6-4, 6-4, într-o oră și 52 de minute. Tecău și Rojer au profitat în primul tur de retragerea cuplului Martin Klizan (Slovacia)/Lukas Rosol (Cehia) la scorul de 3-0, apoi au trecut de Andre Begemann (Germania)/Julian Knowle (Austria), cu 1-6, 3-6, 6-4, 6-2, 15-13, în optimi au eliminat australienii Lleyton Hewitt/Thanasi Kokkinakis, cu 7-6 (7), 6-3, 7-6 (1), în sferturi au câștigat în fața cuplului Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), cu 6-4, 6-3, 7-6 (2), în semifinale învingând perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (India), cu 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11.

Rojer este primul jucător olandez care ia un titlu de Mare Șlem la dublu de la Paul Haarhuis în 2002 la Roland Garros, iar Tecău a devenit primul român care ia un titlu de Grand Slam la dublu de la Ilie Năstase, care s-a impus în 1975, la US Open.

Tecău pierduse trei finale consecutive la Wimbledon, alături de suedezul Robert Lindstedt, în 2010, 2011 și 2012. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...