Tenis: Tecău și Rojer, calificați în finala de dublu a turneului ATP de la Beijing

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat în finala probei de dublu a turneului ATP de la Beijing, dotat cu premii totale de 2.500.470 dolari, sâmbătă, după o victorie cu 6-4, 6-4 în fața cuplului Fabio Fognini (Italia)/Leonardo Mayer (Argentina).

Tecău și Rojer, care și-au asigurat 80.510 de dolari și 300 de puncte ATP, vor juca a doua lor finală în China în decurs de o săptămână, după ce în weekend-ul trecut au câștigat titlul la Shenzhen.

În ultimul act, cuplul româno-olandez va da piept cu câștigătorii din semifinala Julien Benneteau (Franța)/Vasek Pospisil (Canada/N. 4) — Johan Brunstrom (Suedia)/Nicolas Monroe (SUA).

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au șase titluri ATP împreună, toate anul acesta, la Zagreb, Casablanca, București, s-Hertogenbosch, Washington și Shenzhen, pierzând o finală, la Rotterdam.

Tecău are în total 22 de turnee ATP câștigate la dublu: șase alături de Rojer, anul acesta, trei cu Max Mirnîi (București, s-Hertogenbosch, Beijing — toate în 2013), zece alături de Robert Lindstedt (2012 — București, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 — Bastad, Casablanca, 2010 — New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch și Casablanca). Horia a mai câștigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) și belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieșit învingător în 2012 și în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).

Horia Tecău pierdut 14 finale la dublu: în 2014 alături de Rojer la Rotterdam, în 2013 la Sydney și Delray Beach, ambele alături de Max Mirnîi, în 2012 la Rotterdam, Madrid și Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, și în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) și la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel). De asemenea, Tecău a fost învins în finala probei de dublu mixt anul acesta la Australian Open, alături de Sania Mirza (India).

AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

2 Coronavirus / Ultimele raportări din Europa arată o scădere a intensității epidemiei / Situația se înrăutățește do…

3 Noutate / Ştefan Busnatu (Universitatea de Medicină): Persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expus…

4 Luminița de la capătul tunelului? Profesorul Rafila anunță că în România începe testarea medicamentului americ…

5 Boris Johnson se înfurie pe China: a ascuns situaţia reală / Oamenii de ştiinţă l-au avertizat pe Johnson că reg…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări