Turul de schi: Germanul Tscharnke i-a surprins pe favoriți, impunânduse în penultima etapă

Turul de schi: Germanul Tscharnke i-a surprins pe favoriți, impunânduse în penultima etapă

Germanul Tim Tscharnke i-a surprins pe favoriți, impunându-se sâmbătă în penultima etapă a Turului de schi, a 6-a, o probă de 15 km în stil clasic, disputată la Val di Fiemme (Italia).

Foto: (c) Alessandro Garofalo / REUTERS

Tânărul schior german (25 ani), a cărui cea mai bună performanță din acest sezon era un loc 24, s-a impus la sprint, la fotofiniș, în fața kazahului Aleksei Poltoranin, în 46min48sec8/10.

Al treilea s-a clasat elvețianul Dario Cologna, la 4/10.

Liderul Turului de schi, norvegianul Petter Northug a terminat pe 21, la 17sec2/10, însă pierde teren în fața liderului Cupei Mondiale, compatriotul său Martin Johnsrud Sundby, care a terminat pe 8, la 4sec1/10 și ocupă locul 2 în Turul de schi, la 3sec1/10 de Northug, înaintea ultimei etape prevăzute duminică tot în stațiunea italiană.

În clasamentul general al Cupei Mondiale de schi nordic, după 16 etape, lider este Sundby, cu 746 puncte, urmat de suedezul Calle Halfvarsson — 588 puncte și Northug — 509 puncte.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani