VIDEO Dinamo-Steaua 1-1. Roş-albaştrii s-au calificat fără emoţii în finala Cupei României. „Tripleta de aur” a făcut legea pe teren

VIDEO Dinamo-Steaua 1-1. Roş-albaştrii s-au calificat fără emoţii în finala Cupei României. „Tripleta de aur” a făcut legea pe teren

Dacă Dinamo a desenat frumos peluza, oamenii săi din teren n-au reuşit să picteze decât imaginea unei echipe palide, care s-a hrănit timp de trei săptămâni din iluziile unei reveniri miraculoase.

Reacţii după Dinamo-Steaua 1-1. Reghe: "Ne-am jucat cu ocaziile!" / Stoican: "Am fost egalii Stelei, exceptând cele 7 minute din meciul tur!"

Meciul n-a început până când creativa peluză dinamovistă nu a pus în scenă un număr cu adevărat reuşit. Pe teren, o orchestră a interpretat pasaje din Bolerul lui Maurice Ravel, iar dintre spectatori au “răsărit” doi buldogi cântând la instrumente. În ritmul orchestrei de pe teren, suporterii au schimbat plăcuţele alb-roşii, mesajul către stelişti având o notă ironică: “În simfonia stadioanelor am fost mereu compozitori, voi asistaţi la operă ca spectatori”. Din tribune, George Mihăiţă şi Marcel Iureş apreciau şi ei efortul unor suporteri ce îşi descopereau laturi artistice. Replica Stelei a avut în centru imaginea lui Marius Lăcătuş, ca simbol al determinării, ambiţiei şi agresivităţii.

Execuţie de “decar” pentru Tănase

Dinamo a făcut o figură frumoasă în tribune şi una modestă pe teren, cedând în faţa marii rivale fără luptă. După 15 minute din meci, Steaua a pus piciorul în prag, confirmând supremaţia din ultimii 3 ani. Mingea lui Popa a trecut la o palmă de bară lui Bălgrădean, omul care a respins neglijent o minge din corner, iar în minutul 22 Tănase a năruit speranţele “câinilor”. Lansat pe culoar de Chipciu, mijlocşaul a avut o execuţie de “decar”, ridicând frumos mingea peste portarul lui Dinamo. Repriza s-a încheiat cu alte ratări steliste, avându-i pe Sânmărtean şi Pârvulescu la finalizare, iar Dinamo s-a remarcat doar cu un şut din lovitură liberă al lui Rus, apărat de Tătăruşanu.

Antrenorul gazdelor de ieri, Flavius Stoican, a început meciul fără un vârf de meserie, încercând şi el o formulă precum a rivalilor. În partea a doua, au intrat şi atacanţii, Bilinski şi Ţucudean la Dinamo, Piovaccari la Steaua, dar terenul s-a înclinat tot înspre poarta lui Bălgărdean. Popa, scăpat singur, a fost blocat de Grecu cu o intervenţie ce a semănat cu un fault, dar arbitrul Kovacs l-a enervat din nou pe Reghecampf, lăsând jocul să meargă.

Ţucudean a cerut şi el un penalty, iar Bilinski a fost blocat de Tătăruşanu. Până la urmă, Matei a marcat pentru Dinamo şi a salvat puţin din imaginea unei echipe care a pierdut cu 6-3, scor general, în faţa marii rivale.

Finala a 29-a pentru Steaua

Dacă se respectă “matematica” fotbalului, Steaua are şanse mari să se impuă în finala cu Astra. Echipa din Ghencea a jucat 28 de finale până acum şi a câştigat 21 dintre acestea, dovedindu-se o specialistă a meciurilor din ultimul act al Cupei României. Pe altă parte, giurgiuvenii sunt la prima finală din istoria de 80 de ani a clubului.

9 meciuri au trecut fără ca Dinamo să bată Steaua

VIDEO Dinamo-Steaua 1-1


Min. 90+3 Final de partidă. Steaua se califică în finala Cupei României cu scorul general de 6-3.

Min. 86 GOOOOL Dinamo: Fază superbă reuşită de tripleta dinamovistă Lazăr, Filip, Matei, la capătul căreia Cosmin Matei şutează din 7-8 metri în plasa porţii lui Tătăruşanu.

Min. 72 Ocazie uriaşă pentru Dinamo: Lazăr traversează careul Stelei în dribling, îl găseşte pe Bilinski liber, dar polonezul şutează pe lângă poartă din poziţie ideală.

Min. 70 Ocazie pentru Steaua: Pintilii rămâne singur cu Bălgrădean, dar trimite slab spre poartă, iar portarul dinamovist culege mingea în braţe.

Min. 64 Cea mai mare ocazie de gol pentru Dinamo: Cosmin Matei centrează în careu, dar Ţucudean reia, din cădere, pe lângă poarta Stelei.

Min. 57 Adi Popa cere lovitură de pedeapsă, după ce a fost acorşat în careu de Grecu, dar Kovacs lasă jocul să continue.

Min. 55 Ocazie pentru Steaua: Pîrvulescu îl lobează pe Bălgrădean, dar mingea se strecoară pe lângă poartă.

Min. 46 Start în repriza a doua.


Min. 45 Final de primă repriză. Steaua a dominat clar primele 45 de minute şi va aborda partea a doua mult mai relaxată.

Min. 39 Chipciu are o incursiune de 40 de metri pe flancul drept al apărării dinamoviste, apucă să centreze, dar mingea e reţinută de Bălgrădean.

Min. 37 Rus trage de la distanţă, din lovitură liberă, dar Tătăruşanu reţine, cu ceva emoţii însă.

Min. 33 Pîrvulescu şutează, fără preluare, spre colţul scurt al porţii dinamoviste, mingea se duce pe lângă.

Min. 30 Iureş la poarta lui Dinamo: Latovlevici şutează din unghi, Bălgrădean e la post.

Min. 26 Ocazie uriaşă a Stelei: Sânmărtean caută colţul lung cu un şut înşelător, cu efect, dar Grecu scoate de pe linia porţii.

Min. 22 GOOOL Steaua: greşeli în lanţ ale fundaşilor dinamovişti de care profită Chipciu. Mijlocaşul stelist face slalom printre adversari, îl găseşte pe Tănase la limita ofsaidului, iar decarul roş-albastru trimite, pe lângă Bălgrădean, în plasă. 1-0 pentru Steaua, 6-2 la general, iar speranţele dinamoviştilor pentru calificare sunt infime.

Min. 15 Ocazie mare pentru Steaua: Bălgrădean iese greşit pe o centrare, Tănase recentrează din cădere, iar Adi Popa trimite la o palmă de bara porţii dinamoviste.

Min. 14 Jocul este foarte fragmentat din cauza deselor faulturi pe care le fac jucătorii celor două echipe.

Min. 7 Pe teren, echipele încă se tatonează, în tribune, însă, spectacolul este garantat.

Min. 1 Partida a început cu nouă minute întârziere din cauza petardelor şi fumigenelor aruncate de suporterii celor două echipe pe teren.


Pe teren, jucătorii celor două echipe au ţinut şi ei un moment de reculegere în amintirea celui care a fost Mitică Neagu.

Coregrafie impresionantă afişată de galeria lui Dinamo la Peluza Nord. Şi steliştii au afişat o coregrafie prin care i-au adus un ultimul omagiu maseurului Stelei, Mitică Neagu, decedat în urmă cu două zile. De asemenea, ultraşii stelişti îl omagiază şi pe Marius Lăcătuş, unul dintre cei mai mari jucători din istoria echipei roş-albastre.

FOTO: Mediafax

Dinamo vrea să profite de forma slabă a Stelei, care a făcut doar egal la Timişoara, cu ACS Poli şi a pierdut în faţa Vasluiului, pe teren propriu, în ultimele două etape. "Câinii" îşi propun să întoarcă rezultatul din meciul tur, când au pierdut cu 2-5, dar misiunea lor va fi foarte dificilă, deoarece Reghecampf aliniază pentru acest meci retur cea mai bună garnitură.

Elevii lui Stoican vor fi susţinuţi din tribunele Arenei Naţionale de foste glorii dinamoviste, printre care Dudu Georgescu, Ţeţe Moraru, Pârcălab şi Augustin.

Pentru a preveni incidentele, Jandarmeria a decis să supravegheze suporterii celor două echipe cu un elicopter, care a survolat spaţiul aerian din zona Arenei Naţionale cu câteva ore înainte de startul partidei.

Partida va fi arbitrată de Istvan Kovacs, care va fi ajutat la cele două tuşe de Sebastian Gheorghe şi Ovidiu Artene.

Iată echipele de start:

Dinamo: Bălgrădean - Rus, Durimel, Dr. Grigore, Grecu - Bărboianu, Boubacar, Filip - Lazăr, C. Matei, Rotariu. Antrenor: Flavius Stoican.
Rezerve: Naumovski, Ad.Popa II, I. Şerban, Elton, Velici, Bilinski, Ţucudean

Steaua: Tătăruşanu - Varela, Gardoş, Szukala, Latovlevici - Pintilii, Sînmărtean - Ad. Popa,Tănase, Pîrvulescu - Chipciu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Rezerve: Fl. Niţă, L. Filip, Prepeliţă, N. Stanciu, Piovaccari, Keşeru, G. Iancu

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”