VIDEO/Usain Bolt-Fulgerul, campion al lumii la 100 m, al 9-lea titlu mondial din palmares

VIDEO/Usain Bolt-Fulgerul, campion al lumii la 100 m, al 9-lea titlu mondial din palmares

Sprinterul jamaican Usain Bolt, supranumit pe bună dreptate Fulgerul, a cucerit duminică titlul mondial la 100 m, în cadrul Campionatelor mondiale de atletism de la Beijing, impunându-se în 9"79/100, cel mai bun rezultat al sezonului pentru el, performanță realizată în cel mai potrivit moment al anului.

Această a 9-a medalie de aur mondială a lui Usain Bolt a fost câștigată la mare luptă cu cel mai în formă sprinter al sezonului, americanul Justin Gatlin, care a sosit al 2-lea, la doar o sutime (9"80/100), într-o probă fără precedent în istoria atletismului, în care nici fotofinișul nu a putut departaja toți sportivii de pe podium, astfel că juriul a fost obligat să acorde două medalii de bronz, canadianului Andre de Grasse și americanului Trayvon Bromell, ambii în 9"92/100.

De altfel, este prima oară când într-o singură cursă de 100 m la start se alinează 9 sportivi care au obținut calificarea cu rezultate sub 10", în finală 8 fiind cronometrați în 10 secunde sau mai puțin.

Iată clasamentul final al acestei memorabile finale:
1. Usain Bolt (Jamaica) 9.79
2. Justin Gatlin (SUA) 9.80
3. Andre De Grasse (Canada) 9.92
3. Trayvon Bromell (SUA.) 9.92
5. Mike Rodgers (SUA) 9.94
6. Tyson Gay (SUA) 10.00
7. Asafa Powell (Jamaica) 10.00
8. Jimmy Vicaut (Franța) 10.00
9. Su Bingtian (China) 10.06

La aruncarea greutății masculin, campion mondial este, începând de duminică, americanul Joe Kovacs, clasat pe primul loc cu o aruncare de 21,93 m. Medalia de argint a revenit germanului David Storl — 21,74 m, în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia surprinzătorului atlet jamaican O'Dayne Richards, care s-a întrecut pe sine, stabilind cu 21,69 m un nou record național.

Luni, în ziua a treia a competiției supreme din capitala Chinei va concura pentru România Bianca Răzor, care va evolua dimineață în seriile la 400 m, urmând ca, dacă se califică, să alerge în semifinalele programate în reuniunea de după-amiază.  AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Ce înseamnă Anul Iepurelui de Apă pentru semnul tău zodiacal chinezesc?

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”