Demisia lui Marko Attila Gabor nu poate fi înregistrată deoarece nu este în original (surse)

Demisia deputatului UDMR Marko Attila Gabor a fost transmisă Biroului permanent în copie, de către președintele Uniunii, Hunor Kelemen, în aceste condiții ea neputând fi înregistrată, au declarat miercuri surse parlamentare. Potrivit acestora, Marko Attila Gabor trebuie să trimită Camerei cererea de demisie în original, pentru că în caz contrar locul său de deputat nu poate fi vacantat.

Deputatul UDMR Marko Attila Gabor a demisionat miercuri din funcția de deputat.

"Azi am demisionat din funcția de deputat. A fost cea mai grea decizie a vieții mele, să mă retrag de bunăvoie și nevinovat din munca pentru care mi-am dedicat întreaga viață", a scris Marko Attila pe pagina sa de socializare.

Luni, Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat cererea DNA în cazul deputatului UDMR Marko Attila Gabor de încuviințare a reținerii și arestării preventive într-un nou dosar penal. Potrivit vicepreședintelui Comisiei juridice, Ciprian Nica, pentru reținere au fost 17 voturi pentru, unul împotrivă și unul nul, iar pentru arestare preventivă s-au înregistrat 16 voturi pentru, unul împotrivă, o abținere și un vot nul.

Deputatul UDMR nu a fost prezent la comisie, el fiind reprezentat de doi avocați, care au transmis deputaților că Marko Attila Gabor este în Ungaria, iar mesajul său este "că nu se sustrage reținerii sau arestării pentru că vrea să își dovedească nevinovăția".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

4 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!

5 Semne de panică la panarame! Cocina TV dezgroapă declarații pro-Firea și anti-Nicușor Dan făcute în 2016 de Mi…