32 de percheziții în București și trei județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

32 de percheziții în București și trei județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Zeci de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova efectuează, miercuri dimineață, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești, 32 de percheziții pentru destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit unor comunicate de presă ale IJP Prahova și PCA Ploiești, perchezițiile au loc pe raza municipiului București și în județele Prahova, Bihor și Mureș, fiind vizate domicilii și sedii ale unor societăți comerciale.

'În fapt, urmare sesizării Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, s-a stabilit că prin intermediul a 22 de societăți comerciale suspecții au creat circuite comerciale fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat, în vederea obținerii de beneficii financiare substanțiale', se arată în comunicatele citate.

Conform acestora, în baza facturilor fictive de achiziții emise de firmele 'fantomă' administrate de suspecți, a fost dedus în mod nelegal TVA și s-au sustras de la plata impozitului pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională fiind de aproximativ 31.400.000 lei.

De asemenea, sumele de bani ce au făcut obiectul acestui circuit financiar nelegal și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de aproximativ 97.341.000 lei, spun anchetatorii.

Pentru recuperarea prejudiciului, va fi instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile, procedurile în acest sens fiind în curs de derulare.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Serviciului de Operațiuni Speciale Ploiești, iar perchezițiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile 'Matei Basarab' din Ploiești. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 Așa arată sfidarea României...