32 de percheziții în București și trei județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

32 de percheziții în București și trei județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Zeci de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova efectuează, miercuri dimineață, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești, 32 de percheziții pentru destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit unor comunicate de presă ale IJP Prahova și PCA Ploiești, perchezițiile au loc pe raza municipiului București și în județele Prahova, Bihor și Mureș, fiind vizate domicilii și sedii ale unor societăți comerciale.

'În fapt, urmare sesizării Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, s-a stabilit că prin intermediul a 22 de societăți comerciale suspecții au creat circuite comerciale fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat, în vederea obținerii de beneficii financiare substanțiale', se arată în comunicatele citate.

Conform acestora, în baza facturilor fictive de achiziții emise de firmele 'fantomă' administrate de suspecți, a fost dedus în mod nelegal TVA și s-au sustras de la plata impozitului pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională fiind de aproximativ 31.400.000 lei.

De asemenea, sumele de bani ce au făcut obiectul acestui circuit financiar nelegal și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de aproximativ 97.341.000 lei, spun anchetatorii.

Pentru recuperarea prejudiciului, va fi instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile, procedurile în acest sens fiind în curs de derulare.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Serviciului de Operațiuni Speciale Ploiești, iar perchezițiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile 'Matei Basarab' din Ploiești. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…