48 sancțiuni aplicate pentru încălcarea legislației electorale

48 sancțiuni aplicate pentru încălcarea legislației electorale

59 sesizări au ajuns pe masa polițiștilor, de la deschiderea urnelor și până în jurul orei 14,00, a comunicat Ministerul Administrației și Internelor. 14 dintre acestea nu s-au confirmat, însă pentru cele constatate s-au aplicat 52 de sancțiuni, 48 dintre ele vizând încălcarea legislației electorale. Se verifică de asemenea șase posibile infracțiuni.
O bună parte dintre sesizări au venit din București, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți și Giurgiu. Din Constanța, comuna Cogeala, a transmis purtătorul de cuvânt al MAI, subcomisar de poliție Monica Daiboj, s-a sesizat că dintr-un autovehicul se distribuie pâine în scop electoral. În Bistra, județul Alba, un cetățean și-ar fi împiedicat soția, netransportabilă, să-și exercite dreptul la vot. Deși în numele femeii a fost depusă în termen legal o solicitare pentru urna mobilă, bărbatul i-a împiedicat pe membrii secției de votare să intre în locuință.
Din Dâmbovița s-a sesizat că în noaptea de sâmbătă spre duminică mai multe persoane au lipit afișe electorale pe autoturisme, vinovații fiind identificați.
În București s-a sesizat că la Secția de votare 185 un cetățean a introdus în urnă mai multe buletine de vot, fapt care constituie infracțiune.
La Vaslui, prefectul a sesizat Biroul Electoral Județean că patru președinți de secții de votare au plecat ieri/seară cu ștampila de control în buzunar. BEJ a procedat în acest caz la înlocuirea președinților în cauză, prin tragere la sorți, din rezerva de magistrați și juriști.
În multe alte județe, a mai transmis reprezentantul MAI, președinții secțiilor de votare au solicitat polițiștilor și jandarmilor verificarea mai multor cetățeni care au trezit diverse suspiciuni.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...