Alina Gorghiu și Victor Ponta se contrazic pe tema alocației pentru copii

Alina Gorghiu și Victor Ponta se contrazic pe tema alocației pentru copii

Copreședintele PNL Alina Gorghiu și premierul Victor Ponta au avut, marți, un schimb de replici pe tema alocației de stat pentru copii.

După ce liberala a afirmat într-o emisiune TV că alocația de stat pentru copii trebuie să crească de la 46 de lei la 200 de lei, premierul Ponta a replicat pe Twitter .

"Greșeala D. Gorghiu nu e gravă! Grav că nu știe că s-a dublat la 84! Și nu știe cât ar costa bugetul dacă se fac 200!", a scris Ponta.

În replică, Alina Gorghiu îl acuză pe prim-ministru că răspândește informații false și că Guvernul a majorat doar alocațiile familiilor care au un venit net de până la 530 de lei.

"Dl Victor Ponta susține, în scris, pe Twitter, că Guvernul a dublat alocația pentru copii. Fals. Nu a dublat alocația pentru copii, aceasta este tot 42 de ron. Guvernul a majorat nu alocațiile copiilor, ci pe ale familiilor, nu pentru toate, ci doar în cazul acelora care au un venit net lunar de până la 530 de lei pe membru de familie. Aceasta informație falsă, aruncată de dl Ponta în spațiul public, este dovada că prim-ministrul României nu se poate opri în a minți populația României", a postat Gorghiu pe Facebook .

Gorghiu a admis că a greșit la rândul său "o cifră" și l-a acuzat pe premier de cinism.

"Una este să greșești o cifră, este omenește, alta este manipularea, mai ales într-un subiect atât de sensibil social. Sute de mii de români vor trăi acum cu speranța că de luna viitoare vor primi de la poștă alocații dublate pentru copiii lor. Este o bătaie de joc, dl Victor Ponta a depășit și ultima barieră a cinismului", a susținut Alina Gorghiu, adăugând totodată că nu se așteaptă ca prim-ministrul să retracteze informația.

AGERPRES/(AS — autor: Doroteea Purcărea, editor: Florin Marin)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”