Ambasadorul român la Budapesta, convocat la MAE ungar/'Ne-am fi așteptat la mai multă modestie din partea unui ministru de externe al cărui prim-ministru este în prezent judecat

Ambasadorul român la Budapesta, convocat la MAE ungar/'Ne-am fi așteptat la mai multă modestie din partea unui ministru de externe al cărui prim-ministru este în prezent judecat

Ambasadorul român la Budapesta a fost convocat pentru consultări la MAE ungar, pentru ziua de luni, după ce ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a calificat acțiunea Ungariei de a ridica garduri la granițe în calea migranților drept 'un gest mai degrabă autist și inacceptabil', a anunțat duminică ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, citat de ediția electronică a agenției Associated Press. 

'Ne-am fi așteptat la mai multă modestie din partea unui ministru de externe al cărui prim-ministru este în prezent judecat', a spus șeful diplomației maghiare. 'Suntem o țară cu o istorie de peste o mie de ani și care, în decursul timpului, a trebuit să-și apere nu doar propriul teritoriu, ci și pe al Europei de multe ori. La fel se va întâmpla și acum, indiferent că ministrului român de externe îi place sau nu', a adăugat Szijjarto.

După o întrevedere avută sâmbătă cu omologul său olandez, Bert Koenders, ministrul Bogdan Aurescu a declarat că trebuie găsite soluții durabile pentru problema migrației , oficialul român afirmând că ridicarea de garduri care să separe Europa este 'un gest mai degrabă autist și inacceptabil'.

'În ce privește migrația am reiterat necesitatea unei viziuni strategice la nivelul UE care să abordeze toate dimensiunile acestei problematici, mai ales să încercăm să găsim soluții durabile pentru gestionarea la sursă în statele de origine a problemei migrației pentru că este nevoie de a trata cauzele acestui fenomen și nu doar simptomele pe care le vedem astăzi în Europa', a mai declarat cu acest prilej ministrul român de externe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...