Ambasadorul român la Rabat, discuții la MAE marocan despre studenții excluși de la UMF Iași

Ambasadorul României la Rabat a avut, pe 19 octombrie, o întrevedere cu viceministrul Afacerilor Externe și al Cooperării din Maroc pe tema situației studenților marocani excluși de pe lista candidaților admiși la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași.

Potrivit unor precizări ale Ministerului Afacerilor Externe venite la solicitarea AGERPRES, studenții fuseseră admiși cu suportarea personală a cheltuielilor de studii.

"Urmare a elementelor semnalate de Ambasada României la Rabat, dar și de Ambasada Regatului Maroc la București, MAE a întreprins demersuri pe lângă Ministerul Educației și Cercetării Științifice și pe lângă Universitatea de Medicină și Farmacie 'Gr. T. Popa' Iași, răspunsul acestora fiind comunicat părții marocane. MAE precizează că are cazul în atenție, dar nu are competențe de soluționare, demersurile fiind coordonate de Ministerul Educației și Cercetării Științifice", se arată în comunicatul citat.

Universitatea a anunțat, marți, că procesul de înmatriculare a studenților străini care își plătesc școlarizarea a fost întrerupt "după identificarea unor erori care au viciat clasamentul final al candidaților", iar Senatul Universității a decis, în ședința din 19 octombrie, reevaluarea tuturor dosarelor, 'urmând ca în maxim o săptămână să fie publicată lista finală a candidaților admiși'.

"Urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la solicitările de clarificări formulate de Ministerul de Externe din Maroc cu privire la situația a 45 de candidați cetățeni marocani la admiterea la Facultatea de Medicină, în sesiunea de admitere septembrie 2015, pentru liniile de predare în limbile străine și limba română pe cont propriu valutar, Universitatea de Medicină și Farmacie 'Grigore T. Popa' Iași face următoarele precizări: (...) procesul de înmatriculare a studenților la programele de studiu în limbile engleză, franceză și română pe cont propriu valutar a fost întrerupt după identificarea unor erori care au viciat clasamentul final al candidaților. Senatul Universității a decis în ședința de ieri, 19 octombrie, reevaluarea tuturor dosarelor, urmând ca în maxim o săptămână să fie publicată lista finală a candidaților admiși", se arată într-un comunicat al UMF Iași, postat marți pe site-ul instituției. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar