Ancheta în cazul Siveco s-a extins pentru fapte din 2014. Prejudiciul total, extins de la 3 la 4 milioane de euro

Ancheta în cazul Siveco s-a extins pentru fapte din 2014. Prejudiciul total, extins de la 3 la 4 milioane de euro

Ancheta în cazul suspiciunii de evaziune de la societatea Siveco a fost extinsă pentru noi fapte, care ar fi fost comise în 2014, procurorii urmând să audieze alte zece persoane vizate în acest caz, care ar fi semnat acte nelegale, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, odată cu extinderea anchetei, procurorii au reevaluat şi prejudiciul total care ar fi fost produs de societate în dauna statului. Astfel, de la trei milioane de euro prejudiciul constatat iniţial, în urma extinderii anchetei acesta a fost estimat la patru milioane de euro, iar după adăugarea penalităţilor şi a dobânzilor, ar putea ajunge la aproximativ opt-nouă milioane de euro.

Anchetatorii au primit la dosar, imediat după declanşarea anchetei, un extras de cont de la o bancă din Capitală, prin care se arăta că Siveco a pus la dispoziţia Parchetului Curţii de Apel Bucureşti suma constatată iniţial drept prejudiciu, respectiv trei milioane de euro.

Anchetatorii nu au indisponibilizat încă această sumă, din cauza modificării prejudiciului constatat iniţial. Procurorii aşteaptă să vadă dacă Siveco suplimentează suma până la cuantumul noului prejudiciu constatat, respectiv de patru milioane de euro, au precizat sursele judiciare.

Şi ANAF ar fi pus poprire administrativă pe conturile societăţii, au mai spus sursele citate, fără a oferi alte detalii. Totodată, ANAF ar fi depistat, în urma unui control dispus după declanşarea anchetei penale, o serie de nereguli la această societate.

Audierile în acest caz vor continua toată săptămâna, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti fiind aşteptate alte zece persoane vizate în acest caz, angajaţi ai Siveco care ar fi semnat actele nelegale prin care s-ar fi făcut evaziunea fiscală.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...