Anchetatorii fac cercetări pentru furt, delapidare şi luare de mită în dosarul privind angajaţii CFR

Anchetatorii au început urmărirea penală pentru furt, delapidare, luare de mită, dare de mită şi favorizarea infractorului, în dosarul privind angajaţii CFR care ar fi sustras combustibil din remiza de locomotive a depoului din gara Giurgiu, potrivit Poliţiei Române.

Anchetatorii fac cercetări pentru furt, delapidare şi luare de mită în dosarul privind angajaţii CFR (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Giurgiu, au făcut miercuri 30 percheziţii domiciliare şi au pus în executare 38 mandate de aducere, în judeţele Giurgiu, Teleorman şi în Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Potrivit anchetatorilor, angajaţi CFR ar fi furat combustibil din remiza de locomotive a depoului din gara Giurgiu şi ar fi oferit bani sau alte foloase altor lucrători CFR pentru a nu reclama furturile, aceştia fiind ajutaţi şi de angajaţi ai Ministerului de Interne.

"În fapt, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, delapidare, luare de mită, dare de mită şi favorizarea infractorului, constând în aceea că din remiza de locomotive a depoului din gara Giurgiu-oraş, o serie de lucrători CFR sustrag în mod repetat diferite cantităţi de combustibil în vederea valorificării către terţe persoane sau pentru consum propriu, oferind bani sau alte foloase altor angajaţi CFR, pentru a fi împiedicată descoperirea sustragerii de combustibil, fiind în acelaşi timp sprijiniţi în activitatea infracţională de către lucrători MAI", a precizat Poliţia Română.

De asemenea, din actele de sesizare a mai rezultat că R.C.D., funcţionar CFR, a solicitat unor angajaţi bani sau alte bunuri pentru a nu fi disponibilizaţi şi pentru a ascunde activitatea infracţională a acestora.

Persoanele suspecte vor fi duse la sediul Parchetului Tribunalului Giurgiu, pentru a fi audiate.

Surse din Poliţie au declarat pentru MEDIAFAX că în acest caz sunt vizaţi 36 de angajaţi CFR din regionala Giurgiu, un poliţist de la Transporturi Feroviare şi un jandarm.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

3 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

4 ULTIMA ORĂ România are cea mai abruptă creștere a curbei de infectare cu coronavirus din Europa de Est

5 VIDEO Ascultați-l pe Dorneanu ce tupeu de borfaș are! Se apără cu tatăl vitreg al lui Tăriceanu, turnătorul Da…