ANI: Fosta soție a ministrului de Finanțe nu poate justifica o avere de 200.000 euro

ANI: Fosta soție a ministrului de Finanțe nu poate justifica o avere de 200.000 euro

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 722.230 lei (204.241 euro), între averea dobândită și veniturile realizate în perioada 2000 - 2012 de către Florentina Costache (fostă Teodorovici), director adjunct al Direcției Generale Relații Financiare Externe din cadrul AM POST din Ministerul Transporturilor. Florentina Costache este fosta soție a actualului ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 722.230 lei (aproximativ 204.241 euro), între averea dobândită și veniturile realizate în perioada 2000 — 2012, împreună cu familia, de către Florentina Costache, funcționar public în cadrul Ministerului Transporturilor.

În acest caz, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate, împreună cu familia, de către Florentina Costache, în perioada 2000 — 2012.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, iar Florentina Costache a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

4 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

5 „Cine a vândut căcat a câștigat bine și vara asta” / Adi Hădean, mesaj dur de pe litoral