Arest la domiciliu și control judiciar pentru patronii Petrolului Ploiești și alți cinci inculpați

Tribunalul Prahova a dispus, marți, înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu și controlul judiciar față de patronii FC Petrolul Ploiești, frații Daniel și Nicolae Capră, față de directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, și de alți patru inculpați trimiși în judecată de DIICOT pentru evaziune fiscală.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații au dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile pentru acționarii clubului de fotbal, frații Daniel și Nicolae Capră, pentru directorul general al FC Petrolul Ploiești, Marius Bucuroiu, și pentru alte trei persoane arestate în acest dosar, respectiv Marius Gâscă, Petre Daniel Gheorghe și Dragoș Ioan Constantin.

De asemenea, în cazul unui alt inculpat — Daniel Stoica, Tribunalul Prahova a dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Decizia instanței poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Procurorii DIICOT Ploiești au trimis în judecată, în luna decembrie a anului trecut, 16 persoane, printre care principalii acționari ai clubului FC Petrolul Ploiești, într-un dosar de evaziune fiscală în care SC FC Petrolul și alte 13 societăți comerciale figurează ca părți responsabile civilmente.

Anchetatorii au efectuat la data de 25 noiembrie 2014 un număr de 25 de percheziții domiciliare pe raza a șase județe și a municipiului București, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate formate din 19 persoane, specializate în infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul creat fiind de 15,4 milioane de euro.

Perchezițiile au vizat inclusiv FC Petrolul Ploiești și locuințele acționarilor Daniel și Nicolae Capră, anchetatorii ridicând, printre altele, mai multe documente.

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești, au inițiat în anul 2012 o grupare infracțională organizată la care au aderat și ceilalți membri, în vederea creării unor lanțuri infracționale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării și finanțării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești. Astfel, au fost efectuate operațiuni nereale prin emiterea de documente și facturi fictive, în scopul deducerii TVA și diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, în scopul creării unor relații comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracțională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii și livrări de mărfuri, sumele astfel obținute fiind însușite de către membrii grupării, în scopul preluării și finanțării clubului, prin creditări succesive.

La sediul DIICOT Ploiești au fost audiate la acel moment zeci de persoane, șapte dintre acestea fiind ulterior arestate preventiv.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor