Aspiratoarele puternice dispar de pe piaţă. Cu ce le înlocuieşte Uniunea Europeană

Aspiratoarele puternice dispar de pe piaţă. Cu ce le înlocuieşte Uniunea Europeană

Comisia Europeană vrea să reducă, pe cât de mult posibil, consumul de energie. De aceea, impune producătorilor ca noua generaţie de aspiratoare să aibă aceeaşi capacitate de absorbţie la o putere mai mică.

Noua directiva îi va obliga pe producători să pună un rating energetic pe fiecare aparat.

Astfel, aspiratoarele vor fi clasificate de la A la G, în funcţie de zgomotul făcut şi de eficienţa energetică. Chiar dacă aparatele vor fi mai scumpe, comisarii europeni consideră că banii vor fi recuperaţi prin facturile mai mici la energia electrică.

Gospodinele vor avea cel mai mult de suferit pentru că vor munci de două ori mai mult pentru a face curăţenie în casă, spun specialiştii. Asta pentru că, un aspirator de 2400 waţi aspiră un apartament cu două camere în aproximativ 15-20 de minute, iar unul de 1200 waţi curăţă în de două ori mai mult timp.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică în PSD ar fi în desfășurare o „lovitură de palat”...

2 „Gaura neagră a lui Ciolacu”, subiectul unui nou articol... Cam picant...

3 VIDEO Răsturnare de situație în cazul doctoriței românce ucisă în Franța?

4 Decizie penibilă a justiției din Ro / Tânăra din Gorj, condamnată la închisoare cu executare pentru că a păcălit un italian că se mărită

5 Frate, cine e asta? / Ar fi intermediat șpaga în Dosarul ASSMB, consilieră a lui Vâlcov și chiriașă în patru case de vacanță din Tenerife, Mallorca, Ma…