Aspiratoarele puternice dispar de pe piaţă. Cu ce le înlocuieşte Uniunea Europeană

Aspiratoarele puternice dispar de pe piaţă. Cu ce le înlocuieşte Uniunea Europeană

Comisia Europeană vrea să reducă, pe cât de mult posibil, consumul de energie. De aceea, impune producătorilor ca noua generaţie de aspiratoare să aibă aceeaşi capacitate de absorbţie la o putere mai mică.

Noua directiva îi va obliga pe producători să pună un rating energetic pe fiecare aparat.

Astfel, aspiratoarele vor fi clasificate de la A la G, în funcţie de zgomotul făcut şi de eficienţa energetică. Chiar dacă aparatele vor fi mai scumpe, comisarii europeni consideră că banii vor fi recuperaţi prin facturile mai mici la energia electrică.

Gospodinele vor avea cel mai mult de suferit pentru că vor munci de două ori mai mult pentru a face curăţenie în casă, spun specialiştii. Asta pentru că, un aspirator de 2400 waţi aspiră un apartament cu două camere în aproximativ 15-20 de minute, iar unul de 1200 waţi curăţă în de două ori mai mult timp.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

2 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

3 ULTIMA ORĂ Panică la Gazprom! / Americanii au întrecut Rusia în exportul de gaz către Europa, pentru prima oară în istorie

4 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

5 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu