Bărbatul care a atacat familia unui om de afaceri din Pitești, reținut de procurori

Bărbatul care a atacat familia unui om de afaceri din Pitești, reținut de procurori

Bărbatul acuzat că a atacat familia unui om de afaceri din Pitești, Dumitru Vasile Burcea, a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și va fi dus miercuri la Tribunalul Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Dumitru Vasile Burcea este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de omor calificat, tâlhărie calificată și tentativă la tâlhărie calificată.

Procurorii susțin că, la data de 16 mai 2015, în jurul orei 22,30, Dumitru Vasile Burcea a pătruns într-un imobil din municipiul Pitești aparținând unui om de afaceri, l-a lovit pe proprietar și a sustras sumele de 5.000 euro și 7.000 lei.

De asemenea, el a lovit-o pe soția omului de afaceri, femeia fiind internată în spital în stare gravă.

Din cercetări a reieșit că femeia a fost lovită în cap cu un obiect contondent, în timp ce se afla în curtea casei, iar soțul ei a fost atacat într-o cameră a locuinței.

Agresorul a fost prins marți la Sibiu, iar pentru identificarea sa polițiștii români au cooperat cu autoritățile judiciare franceze.

De asemenea, procurorii au descoperit că Dumitru Vasile Burcea este autorul și al altor tâlhării, săvârșite în România sau pe teritoriul unor state europene.

Astfel, la data de 2 mai 2015, înarmat cu un cuțit, Dumitru Vasile Burcea a pătruns într-o locuință din localitatea Mangalia, județul Constanța, cu scopul de a sustrage bunuri sau alte valori, exercitând acte de violență asupra unei persoane.

"În urma expertizării de către specialiștii criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică a mijloacelor materiale de probă ridicate de la fața locului, a rezultat că persoana care a comis infracțiunea a participat la o faptă cu mod de operare asemănător, petrecută la începutul acestei luni în Mangalia, județul Constanța. De asemenea, datele obținute au fost comunicate partenerilor din cadrul Tratatului de la Prum, (...) omologii francezi semnalând un rezultat pozitiv, cel în cauză fiind bănuit de comiterea unor fapte cu mod de operare asemănător, pe teritoriul unor state europene", se arată într-un comunicat al IGPR. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 O dobitoacă

4 „Vrem 1,5 milioane euro sau publicăm pozele“

5 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului