Băsescu: În CAZUL Șova Tăriceanu s-a ales cu un DOSAR de ABUZ în SERVICIU

Băsescu: În CAZUL Șova Tăriceanu s-a ales cu un DOSAR de ABUZ în SERVICIU

Fostul președinte Traian Băsescu transmite un mesaj prin care îl îngroapă pe Călin Popescu Tăriceanu. Băsescu susține că din cauza încercării de a apărare a lui Dan Șova, Tăriceanu s-a ales cu o acuzație de abuz în serviciu.

”In capul domnului Tăriceanu, nu s-a produs nicio evoluţie din 2006, cînd îmi scria bileţele roz, şi pînă astăzi. Este de neacceptat modul cum acest om înţelege să blocheze funcţionarea unor instituţii ale statului (Senat, DNA, instanţe de judecată) în apărarea senatorului Dan Şova, care, pur şi simplu, a distrus probe utile anchetei procurorilor şi judecătorilor.
Ce face acum domnul Tăriceanu înseamnă compromiterea Senatului, în condițiile în care majoritatea senatorilor a votat în favoarea justiției. Prin tertipuri copilărești, domnul Tăriceanu a înfrînt și Constituția și votul majoritar al senatorilor și justiția, făcînd din Senat o pavăză în interesul personal, dar penal al domnilor Şova şi, probabil, Ponta.
Atîta timp cît domnul Şova nu este acuzat de procurori pentru declaraţii politice sau pentru modul în care a votat, ci pentru fapte de corupţie și distrugere de probe, singurul care are dreptul să decidă este judecătorul şi nu senatorul, fie el și președinte al senatului.
Cred că domnul Tăriceanu s-a pricopsit cu un abuz în serviciu de toată frumusețea”, scrie Traian Băsescu.

Tăriceanu 'nu a avut timp' să semneze documentul care-l poate trimite la DNA 
 
Plenul Senatului a respins, luni, la vot, Hotărârea legată de votul la Dan Şova, Hotărâre adoptată în conducerea Senatului şi prin care senatorii şi-ar fi luat asupra lor răspunderea. În aceste condiţii, Călin Popescu Taricanu este obligat să semneze şi să trimită la Monitorul Oficial o Hotărâre datată 25 martie, prin care să ateste că îl scapă de Şova de arestare. 

Întrebat marţi dimineaţă dacă a semnat Hotărârea pentru a fi trimisă spre publicare în Monitorul Oficial, preşedintele Senatului a declarat că nu a avut când să o semneze şi că o va face în cursul zilei de azi. În urma acestei decizii, asupra lui Tăriceanu ar putea plana o acuzaţie de abuz în serviciu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale