Băsescu: Klaus Iohannis a fost influențat de BNR în privința Codului fiscal

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat miercuri seară, într-o emisiune televizată, că, în opinia sa, decizia șefului statului, Klaus Iohannis, de a trimite Codul fiscal Parlamentului spre reexaminare a fost influențată de poziția conducerii Băncii Naționale a României (BNR).

Traian Băsescu a spus că este de acord cu Klaus Iohannis ''dintr-un singur punct de vedere'' și anume al prudenței invocate în legătură cu noul Cod fiscal. Băsescu a reafirmat că înainte de trimite Codul fiscal către Parlament, președintele Iohannis ar fi trebuit să se consulte cu Guvernul și Consiliul fiscal.

''Cred că poziția Băncii Naționale a fost cea care l-a influențat pe Iohannis. Nu sunt de acord cu ce a făcut Banca Națională, pentru că nu e treaba lor. Era treaba Consiliului fiscal, nu a Băncii Naționale, dar a vrut Mugurel (guvernatorul Mugur Isărescu—n.r) să se înfoaie puțin. (...) Banca Națională nu este instituția care îl consiliază, președintele are Guvernul și Consiliul fiscal (...). Iohannis a făcut o greșeală — nu a consultat Guvernul înainte de a trimite Codul înapoi la Parlament'', a explicat Băsescu.

El a mai spus că este ''supărat'' pe conducerea BNR, pentru că a mințit spunând că din cauza cotei unice s-a ajuns în situația economico-socială critică din 2009, lucru care nu a fost adevărat.

În ceea ce privește creșterea deficitului bugetar, Băsescu a opinat că este o mare greșeală, iar creșterile salariale, pensiile speciale și alte ''daruri ale guvernului'' vor avea efecte negative care se vor vedea în următorii doi ani. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!