Beneficiile consumului zilnic de pâine

Beneficiile consumului zilnic de pâine

Pâinea, aliment ce oferă energia necesară creierului și sistemului nervos, trebui inclusă zilnic în dietă pentru menținerea unui stil de viață sănătos. Un document grafic prezentat în cadrul campaniei 'Pan Cada Día' (Pâine în fiecare zi), cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, marcată la 7 aprilie, include șapte beneficii ale consumului de pâine, potrivit cotidianului spaniol ABC, care le prezintă.

Pâinea figurează la baza piramidei alimentare. Aparține grupului cerealelor și este un aliment complet sub aspect nutrițional.

Ea oferă energia necesară creierului și sistemului nervos.

Specialiștii recomandă 5-6 rații zilnice de hidrați de carbon. O bună modalitate de a acoperi această necesitate este aceea de a consuma pâine la fiecare masă.

Pâinea contribuie la reglarea funcțiilor intestinale prin conținutul mare de fibre, mai ales pâinea integrală. Fibrele reduc riscurile de diabet de tip II și de colesterol.

Aportul său de vitamine hidrosolubile din grupa B ajută la transformarea alimentelor în energie, la menținerea sănătății părului, pielii și unghiilor, la formarea globulelor roșii și anticorpilor și la menținerea în stare bună a sistemului circulator.

Ea conține calciu, magneziu și potasiu, fundamentale pentru organism.

Este ideală pentru copii și adolescenți, dată fiind intensa activitate fizică a acestora, dar și pentru alte persoane, pentru că este un aliment ușor de mestecat și de digerat. AGERPRES


populare
astăzi

1 Voi ați văzut ce se întâmplă în Germania?

2 Ce a descoperit RISE Project despre unul dintre procurorii DIICOT implicați inițial în anchetarea Holzindustrie Schweighofer

3 BREAKING Război între doi membri la vârful USR

4 Surprinzătoarele declarații ale generalului american Philip Breedlove despre baza Mihail Kogălniceanu!

5 VIDEO Da, asta este, din păcate, încă o știre din Moldova, România...