Cod Portocaliu de caniculă în județele Arad, Bihor și Satu Mare; Cod Galben în alte opt județe, sâmbătă și duminică

Cod Portocaliu de caniculă în județele Arad, Bihor și Satu Mare; Cod Galben în alte opt județe, sâmbătă și duminică

Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis, vineri, o atenționare Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic, valabilă în județele Arad, Bihor și Satu Mare, în intervalul 8-9 august. Potrivit meteorologilor, sâmbătă și duminică, în cele trei județe din vestul țării vor fi temperaturi maxime de 37-38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

De asemenea, în 8 și 9 august, în alte opt județe intră în vigoare atenționarea Cod Galben de caniculă. Astfel, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Olteniei, canicula va persista, disconfortul termic se va menține accentuat, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Județele vizate de Codul Galben sunt: Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți.

Meteorologii precizează că în celelalte regiuni valorile termice vor scădea ușor față de zilele anterioare și doar pe arii restrânse disconfortul termic va fi accentuat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...