Cod portocaliu de inundații în șapte județe

Cod portocaliu de inundații în șapte județe

Șapte județe sunt vizate de o nouă avertizare meteorologică. Doljul, Argeșul, Dâmbovița, Giurgiu, Vâlcea, Prahova și Oltul sunt sub cod portocaliu (risc de viituri majore generatoare de revărsări importante care pot conduce la inundarea de gospodării și obiective social - economice) de astăzi, 5 mai 2014, orele 14,00, până mâine, orele 14,00. Codul este semnalat pentru râurile din bazinele hidrografice: Jiu (pe sector aval confluența Motru – amonte SH Podari, în județul Dolj), afluenți ai Argeșului superior (județul Argeș), și pe Sabar (județele Dâmbovița și Giurgiu).
Avertizarea cod portocaliu este de asemenea prelungită până în această seară, orele 23,00, pe versanți, torenți, pâraie și pe râurile mici din zonele de deal și munte din județele Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova. Și tot cod portocaliu, valabil de astăzi, orele 14,00, până mâine, orele 12,00, s-a anunțat și pentru Vedea amonte SH Buzești și pe Teleorman amonte SH Tătărăștii de Sus (județele Olt și Argeș).
Codul galben (risc de viituri sau creșteri rapide ale nivelului apei, fără pagube semnificative, dar care necesită o vigilență sporită în cazul desfășurarii unor activități expuse lainundații) este declarat pe râurile din bazinele hidrografice: Timiș, Bârzava, Cerna (județele Timiș și Caraș-Severin), Drincea (județul Mehedinți), Desnațui (județul Dolj), pe Jiu sector aval S.H. Sadu și pe afluenții săi din județele Gorj, Mehedinți și Dolj, pe unii afluenți ai Oltului mijlociu și inferior din județele Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj și Sibiu, pe unii afluenți ai Mureșului din județul Hunedoara, pe Vedea (județele Teleorman și Olt), Argeș (județele Argeș, Dâmbovița și Giurgiu), bazinul superior și mijlociu al Ialomiței (județele Dâmbovița, Prahova și Ialomița).

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

5 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…