Cod roșu de inundații pe râuri din județele Satu Mare, Sălaj și Maramureș, până miercuri după-amiază

Cod roșu de inundații pe râuri din județele Satu Mare, Sălaj și Maramureș, până miercuri după-amiază

Hidrologii au instituit, miercuri, Cod roșu de inundații pe râuri din județele Satu Mare, Sălaj și Maramureș, valabil până după-amiază la ora 14,00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Pericol în bazinele hidrografice Maja, județele Satu Mare și Sălaj, Sălaj, județele Sălaj și Maramureș, și Bărsău, județul Maramureș.

De asemenea, pentru râuri din județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Cluj și Bihor a fost instituit Cod portocaliu care urmează să expire tot miercuri după-amiază la ora 14,00. Astfel, sunt posibile depășiri ale Cotelor de Atenție și Inundații în bazinul hidrografic Barcău, județele Sălaj și Bihor, bazinul hidrografic Crasna, județele Satu Mare și Sălaj, bazinul hidrografic Someșul Mic (afluenți), județul Cluj, și afluenții Someșului aferenți sectorului aval s.h. Dej, județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Cluj.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Zalău, Maja, Sălaj, Bărsău, Agrij, Almaș, Lonea, Borșa, Nadăș, Fizeș și bazinul hidrografic superior al râului Barcău — amonte s.h. Marca, precizează hidrologii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...