Comisia juridică a Camerei dezbate modificările la Codurile penale; sunt prezenți Livia Stanciu și Marius Tudose

Comisia juridică a Camerei dezbate modificările la Codurile penale; sunt prezenți Livia Stanciu și Marius Tudose

Comisia juridică a Camerei Deputaților a amânat o săptămână dezbaterile privind proiectele de lege care aduc modificări Codului penal și Codului de procedură penală, iar Ministerul Justiției, CSM, Parchetul General și Înalta Curte de Casație și Justiție au cerut termen două săptămâni pentru formularea unor observații.

"Vorbim de un pachet de proiecte de legi care vizează modificări substanțiale referitoare la Codul penal, Codul de procedură penală. Ambele sunt legi organice, care reprezintă fundamentul activității juridice a magistraților, care își desfășoară activitatea în materie penală. (...) Cred că pentru a da o notă de maximă seriozitate vizavi de aceste proiecte de acte normative, proiecte de legi ce vizează modificarea Cp și Cpp cred că nu s-ar impune astăzi să purtăm nici măcar discuții la modul general despre acest pachet. (...) Având în vedere că sunt proiecte de lege care vizează legi organice fundamentale (...) rugămintea este să amânăm discuțiile pentru o dată ulterioară pe care dvs o veți aprecia", a afirmat președintele ÎCCJ, Livia Stanciu, la Comisia juridică din Camera Deputaților.

Și președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a cerut amânarea discuțiilor pentru a trimite puncte de vedere.

La rândul său, liberalul Gabriel Andronache a solicitat un termen de patru săptămâni astfel încât comisia să primească toate punctele de vedere, iar Mate Andras (UDMR) a propus ca până pe 19 iunie să fie trimise observațiile și propunerile, pe 22 — 23 iunie comisia să se întrunească pentru a redacta raport, iar plenul să voteze pe 29 sau 30 iunie.

"Nu avem nicio înțelegere asupra Codului penal sau Codului de procedură penală. Nu vom termina într-o săptămână, vom termina în două, în trei, dacă într-adevăr nu este posibil să terminăm în această sesiune parlamentară rămâne să o finalizăm într-o sesiune extraordinară (...). Nu sunt de acord cu cele spuse că există suspiciune cu privire la grabă", a declarat Ciprian Nica, vicepreședinte al Comisiei juridice.

Deputații au aprobat ulterior, cu 13 voturi pentru, șapte împotrivă și o abținere, amânarea dezbaterilor cu o săptămână. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina