Controale mixte în 77 de spitale din țară, în vizor secțiile chirurgicale

Controale mixte în 77 de spitale din țară, în vizor secțiile chirurgicale

Echipe mixte cu inspectori din cadrul Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate se află de astăzi în control în 77 de spitale din țară, vizate fiind în special secțiile chirurgicale. Decizia privind controlul a fost adoptată în urma recentului scandal de la Spitalul de Arși din București, unde mai mulți medici și asistente au fost reținuți pentru că efectuau în spitalul public operații estetice decontate, în urma prezentării unor diagnostice false, de către CAS, banii achitați de pacienți fiind însușiți de personalul medical.
Verificarea modului cum sunt respectate clauzele contractuale este, de altfel, principalul obiectiv al echipelor de control, însă vor fi urmărite și altele, a declarat pentru Mediafax ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.
Direcţia generală de monitorizare, control şi antifraudă din cadrul CNAS, care şi-a început activitatea în decembrie 2013, a făcut, în primul trimestru din 2014, controale la 1.700 furnizori de servicii - spitale, farmacii, medici de familie, în urma acestor acţiuni fiind recuperaţi 3,5 milioane de lei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

2 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

5 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident