Controale mixte în 77 de spitale din țară, în vizor secțiile chirurgicale

Controale mixte în 77 de spitale din țară, în vizor secțiile chirurgicale

Echipe mixte cu inspectori din cadrul Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate se află de astăzi în control în 77 de spitale din țară, vizate fiind în special secțiile chirurgicale. Decizia privind controlul a fost adoptată în urma recentului scandal de la Spitalul de Arși din București, unde mai mulți medici și asistente au fost reținuți pentru că efectuau în spitalul public operații estetice decontate, în urma prezentării unor diagnostice false, de către CAS, banii achitați de pacienți fiind însușiți de personalul medical.
Verificarea modului cum sunt respectate clauzele contractuale este, de altfel, principalul obiectiv al echipelor de control, însă vor fi urmărite și altele, a declarat pentru Mediafax ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.
Direcţia generală de monitorizare, control şi antifraudă din cadrul CNAS, care şi-a început activitatea în decembrie 2013, a făcut, în primul trimestru din 2014, controale la 1.700 furnizori de servicii - spitale, farmacii, medici de familie, în urma acestor acţiuni fiind recuperaţi 3,5 milioane de lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...