Dâmbovița: Nouă persoane bănuite de cămătărie, șantaj și proxenetism, arestate preventiv

Dâmbovița: Nouă persoane bănuite de cămătărie, șantaj și proxenetism, arestate preventiv

Nouă persoane bănuite de cămătărie, șantaj și proxenetism au fost arestate preventiv, în urma celor 29 de percheziții efectuate, joi, în Dâmbovița, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP), remis sâmbătă. ''La data de 8 mai, cele zece persoane bănuite de comiterea infracțiunii de cămătărie, șantaj și proxenetism au fost prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Pe numele a nouă dintre acestea au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar împotriva uneia a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile'', se arată în comunicatul IJP Dâmbovița.

Bijuterii, bani, computere, documente, arme neletale au fost ridicate de polițiști în urma perchezițiilor efectuate joi dimineață în Dâmbovița, iar 47 de persoane au fost conduse la audieri. 200 de polițiști au participat la percheziții.

''În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 43.600 de euro, 9.250 de franci elvețieni, 850 lire sterline, 12.778 de lei, 200 de grame de bijuterii, 37 de telefoane mobile, documente financiar-bancare, computere, 8 arme neletale de tip airsoft, obiecte contondent-ascuțite și 1.100 de litri de băuturi alcoolice'', precizează IJP Dâmbovița.

Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2013 — mai 2014, membrii grupării ar fi împrumutat sume de bani importante, cu dobândă, mai multor persoane.

În cazul în care membrii grupului infracțional nu obțineau sumele rezultate din împrumutul propriu-zis și dobânda stabilită ar fi indus o stare de temere victimelor, prin amenințarea cu acte de violență.

Aceștia ar fi recrutat și mai multe persoane pe care, ulterior, le-ar fi determinat să practice prostituția cu diverși clienți din țară și străinătate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 50.000 de euro.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...