Decizia privind eliberarea lui Ioan Niculae a fost amânată pentru 22 ianuarie 2016

Decizia privind eliberarea lui Ioan Niculae a fost amânată pentru 22 ianuarie 2016

Tribunalul Dâmbovița a decis luni să amâne pentru data de 22 ianuarie 2016 luarea unei decizii în privința eliberării condiționate a omului de afaceri Ioan Niculae, care execută o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD".

Amânarea a fost decisă pentru a se atașa la dosar relații cu privire la câte zile a câștigat inculpatul "ca urmare a elaborării lucrării științifice, ce documente a avut în vedere comisia și actele normative interne ce au stat la baza actelor întocmite de către comisie", se arată în decizia instanței.

Judecătoria Găești a decis anterior că omul Ioan Niculae, care a fost încarcerat în luna aprilie, poate fi eliberat condiționat. Instanța a admis, astfel, propunerea de eliberare condiționată formulată de Comisia de eliberare condiționată din cadrul Penitenciarului Găești.

Hotărârea pronunțată de Judecătoria Găești nu a fost definitivă, fiind contestată de procurorii DNA la Tribunalul Dâmbovița.

O altă cerere de liberare condiționată formulată de Ioan Niculae a fost respinsă anterior atât de Judecătoria Găești, cât și de Tribunalul Dâmbovița.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, pe 2 aprilie, la doi ani și șase luni închisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a primit trei ani închisoare cu executare, în dosarul "Mită la PSD".

Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, este acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…