Descinderi la restaurantele din Herăstrău şi Cartierul Francez, într-un dosar de braconaj piscicol. Patru tone de sturion şi o mie de kilometri de plase monofilament, confiscate de poliţişti

Poliţiştii au descins, vineri, la mai multe restaurante din Parcul Herăstrău şi Cartierul Francez, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol, în care sunt implicaţi peste 400 de poliţişti, care fac zeci de percheziţii în şase judeţe şi în Bucureşti. Poliţiştii au confiscat, în urma acţiunii, patru tone de sturion şi o mie de kilometri de plase monofilament.

Descinderi la restaurantele din Herăstrău şi Cartierul Francez, într-un dosar de braconaj piscicol

Patru tone de sturion, 80 de kilograme de icre negre, 250 de kilograme de calcan şi peste o mie de kilometri de plase au fost confiscate, vineri, de poliţişti, ca urmare a descinderilor organizate în şase judeţe şi în Bucureşti, pentru combaterea braconajului piscicol şi evaziunii fiscale.

Conform unor surse din Poliţie, acţiunea declanşată vineri era pregătită împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă instanţa supremă încă de la sfârşitul anului 2012, când au fost demarate cercetări pe baza unor informaţii care priveau mai mulţi administratori de restaurante de lux din Bucureşti, care cumpărau sturion şi calcan de la braconieri.

Timp de un an şi jumătate, anchetatorii au mers pe fir şi au stablit că peştele era braconat din Dunăre şi Marea Neagră, după care era preluat de intermediari care îl transportau până la Bucureşti, unde îl vindeau, mai departe, administratorilor de restaurante de lux.

Pentru a nu fi prinşi în flagrant de poliţişti, braconierii transportau peştele în plase legate de capătul bărcii, pentru a-l putea arunca imediat în cazul în care întâlneau o şalupă a Poliţiei după care, odată ce ajungeau cu prada la mal, o îngropau şi o ţineau sub nisip câteva ore, până când cumpărătorul ajungea la faţa locului.

Peste 400 de poliţişti au fost implicaţi, vineri, într-o acţiune pentru combaterea braconajului piscicol, în şase judeţe (Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi şi Constanţa) şi în Bucureşti.

În Capitală, poliţiştii au verificat mai multe restaurante din Parcul Herăstrău şi Cartierul Francez, suspectate că ar fi achiziţionat peşte de la braconieri. În acelaşi timp, anchetatorii au verificat şi provenienţa peştelui scos la vânzare în Hala Obor, unde, de asemenea, există suspiciuni cu privire la provenienţa peştelui.

Anchetatorii au descins şi la o fermă de strurioni din localitatea Tămădău, judeţul Călăraşi, construită cu fonduri europene, pentru a se stabili dacă administratorul afacerii respectă normele impuse de UE.

În urma descinderilor, au fost ridicate, în total, patru tone de sturioni, 80 de kilograme de icre negre, 50 de kilograme de icre de la alte specii de peşti, 250 de kilograme de calcan, 90 de kilograme de alte specii de peşte şi peste o mie de kilometri de plase, care au fost încărcate în patru camioane şi o ambarcaţiune a Poliţiei de Frontieră.

Acţiunea a fost susţinută şi cu ajutorul trupelor de intervenţie rapidă din cadrul Poliţiei Române, precum şi de trei elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie, care au transportat 60 de poliţişti în localităţile Sfântu Gheorghe şi Sulina.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

5 Sosește „greaua” pentru Dăncilă! Se desecretizează Raportul 10 august! Era premier și a acuzat o lovitură de s…

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X