Descoperirea fascinantă făcută de un arheolog. Sculptura care a stârnit zeci de controverse

Descoperirea fascinantă făcută de un arheolog. Sculptura care a stârnit zeci de controverse

Statuia care a stârnit zeci de controverse

Este vorba despre chipul unui om care a fost sculptat într-o piatră imensă. Omul de știință a fost fascinant de această descoperire și imediat după efectuarea sa, a chemat o echipă de arheologi din cadrul Institutului Fife Council pentru a o analiza, scrie efemeride.ro.

Analizele preliminarii nu au putut demonstra mare lucru și astfel misterul sculpturii continuă să intrige și să nască numeroase întrebări.

Cine a putut realiza această operă de artă și în ce perioadă? Părerea arheologilor este că fața umană este extrem de veche și se spune că a fost realizată în urmă cu mai multe sute de mii de ani. Eroziunea chipului uman indică acest fapt, dar până la urmă nimeni nu poate spune cu exactitate vârsta operei de artă.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...