DGA: 12 agenți de poliție de frontieră de la PTF Giurgiu, suspectați de luare de mită

DGA: 12 agenți de poliție de frontieră de la PTF Giurgiu, suspectați de luare de mită

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) au efectuat percheziții, luni, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu în vederea probării activității infracționale a unor agenți de poliție de frontieră suspectați de comiterea unor fapte de corupție.

"Cercetările au fost demarate încă din anul 2011, până în prezent fiind probată activitatea infracțională față de 12 agenți de poliție de frontieră, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. Conform cercetărilor, aceștia pretindeau și primeau diverse sume de bani pentru a permite autoturismelor înmatriculate provizoriu în România să părăsească teritoriul țării, cu încălcarea dispozițiilor legale privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberării autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor", informează un comunicat al DGA remis luni AGERPRES.

În cauză au fost autorizați, atât de către autoritățile române, cât și de cele bulgare, investigatori sub acoperire, care au acționat pe teritoriul ambelor state.

"Menționăm faptul că activități similare se desfășoară și în Bulgaria de către autoritățile statului vecin, pentru documentarea activității infracționale a unor polițiști de frontieră bulgari", se mai arată în comunicat.

Perchezițiile au fost efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Brigăzii Speciale de Intervenții a Jandarmeriei și a Serviciului Român de Informații, în colaborare cu Agenția de Stat pentru Securitate Națională din Bulgaria.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Statul rămâne cu o gaură de 90 de milioane de euro după falimentul combinatului de îngrășăminte Chemgas Sloboz…

2 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

3 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

4 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

5 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…