DGPMB: Bărbat bănuit de furt din Policlinica Titan, reținut

DGPMB: Bărbat bănuit de furt din Policlinica Titan, reținut

Un bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt din Policlinica Titan a fost reținut de polițiștii bucureșteni, după ce miercuri au avut loc patru percheziții domiciliare, informează un comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București transmis AGERPRES.

Potrivit DGPMB, bărbatul a fost reținut după ce miercuri polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de furt din Policlinica Titan.

Pe 8 ianuarie, polițiștii Secției 13 au fost sesizați de către un bărbat, reprezentant al unei firme de pază, prin intermediul 112, cu privire la faptul că, în cursul nopții, persoane necunoscute au pătruns în mod ilicit în mai multe cabinete medicale individuale din cadrul unei policlinici din sectorul 3 și au sustras mai multe laptopuri.
"Din datele și probele administrate în cauză în perioada 8 — 19 ianuarie, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat a valorificat un laptop dintre bunurile reclamate ca sustrase, procedându-se la punerea în aplicare a trei autorizații de percheziție, la domiciliul acestuia, precum și în alte două locații din județul Ilfov", se arată în comunicat.

Astfel, persoana implicată a fost identificată și condusă la sediul secției de poliție, pentru audieri.

În urma extinderii cercetărilor a fost identificat un alt bărbat, în vârstă de 27 de ani, din județul Ilfov, conturându-se ipoteza că acesta este cel care a pătruns în noaptea de 7 spre 8 ianuarie în incinta policlinicii și ar fi sustras bunurile menționate.

În jurul orei 20,30, bănuitul a fost reperat în trafic pe raza comunei Jilava, unde a fost blocat de echipaje ale Secției 13 Poliție. În autoturismul bărbatului au fost găsite două dintre laptopurile reclamate ca sustrase.

Acesta a fost condus la audieri și ulterior a recunoscut comiterea infracțiunii, indicând și locul unde se află celelalte bunuri sustrase.

"Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și tăinuire, cu unul dintre cei în cauză în stare de reținere, urmând a fi prezentat magistraților", se mai arată în comunicat.

De asemenea, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu față de agentul de pază ce avea în atribuții supravegherea obiectivului, totodată firma de pază fiind sancționată contravențional cu suma de 2.000 de lei, conform Legii nr. 333 /2003.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale