Directorul economic al Hidro Prahova a părăsit sediul DNA după patru ore de audieri

Directorul economic al Hidro Prahova a părăsit sediul DNA după patru ore de audieri

Directorul economic al SC Hidro Prahova, Cătălina Bozianu, a părăsit sediul DNA Ploiești unde a fost audiată marți timp de aproximativ patru ore în dosarul lui Iulian Herțanu, ea afirmând că nu a fost supusă unor presiuni în derularea contractului cu SC Grossman, firmă controlată de cumnatul premierului Victor Ponta.

Bozianu a afirmat, răspunzând unor întrebări, că în mandatul de director economic în cadrul Hidro Prahova au fost făcute plăți către Grossman, în cadrul derulării proiectului pe fonduri europene care viza modernizarea canalizării de la Comarnic, însă acestea au fost efectuate pe baza unor situații de lucrări întocmite de specialiști. "Plata am făcut-o pe baza unor situații de lucrări întocmite de persoane care au pregătire în acest sens. (...) În mandatul meu s-au făcut plăți către Grossman. Atâta timp cât am o factură la plată care are toate vizele pe ea, semnată situația de lucrări, asumată de directorul de șantier, eu nu am cum să nu plătesc acea factură decât din punct de vedere economic, adică dacă nu am bani prevăzuți de la Uniunea Europeană să pot plăti factura", a declarat Bozianu.

Întrebată dacă a fost supusă vreunor presiuni în timpul derulării contractului de la Comarnic, Cătălina Bozianu a negat, punctând că acest contract a fost semnat pe vremea când ea ocupa funcția de viceprimar al municipiului Ploiești.

Bozianu a fost audiată în dosarul Herțanu în calitate de martor, la sediul DNA Ploiești fiind audiat de asemenea, la momentul transmiterii acestei știri, în calitate de suspect, fostul director al Hidro Prahova, Dumitru Pantea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut