DNA: Sebastian Ghiţă, pus sub CONTROL JUDICIAR pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat

DNA: Sebastian Ghiţă, pus sub CONTROL JUDICIAR pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat

Deputatul Sebastian Ghiţă a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind suspectat de sprijinirea unui grup infracţional organizat, anunţă DNA.

La ieșire, deputatul a declarat că le-a spus procurorilor natura relației sale cu Cristian Herțanu, cumnatul JIGODIEI Ponta, afirmând că este urmărit penal și pus sub control judiciar în dosarul în care a dat declarații.

Procurorii DNA Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de deputatul Sebastian Ghiță pentru săvârșirea infracțiunii de sprijinire a unui grup infracțional organizat, se arată în comunicatul DNA.

„Am dat o declarație domnilor procurori în legătură cu această situație legată de domnul Cristian Herțanu. Le-am dat amănunte despre momentul în care l-am cunoscut, momentul în care a câștigat o licitație în județul Prahova și despre o potențială implicare a mea în sprijinirea acestor oameni din jurul domnului Herțanu”, a declarat Sebastian Ghiță, în fața sediului DNA Ploiești.

„Cred că le-am oferit suficiente detalii să își formeze o părere despre o potențială vinovăție a mea. Aștept să văd declarațiile celoralați domni din dosar, nu îi cunosc. Sper și cred că în curând toată ideea de vinovăție, ideea că i-aș fi sprijinit în activitățile dânșilor se va clarifica”, a adăugat deputatul.

„Această firmă a avut o lucrare în județul Prahova, nu a performat foarte bine și nu știu detalii despre activitatea dânșilor și ce au făcut acolo.
Dacă această firmă ar fi câștigat această licitație în alt județ, toți i-am fi suspectat pe cei din acel județ. Nu știu dacă e bine să ajuți o firmă, să o sprijini. Acuzația este că am sprijinit acest grup”, a mai spus Ghiță.

Deputatul a mai declarat că procurorii au început urmărirea penală pe numele său și că se află sub control judiciar.

„Procurorii suspectează, nu doar pe mine, și probabil și pe ceilalți factori de conducere din județ că i-am favorizat. Că dânșii au greșit și noi am intervenit în a îi sprijini să își termine lucrările. Procurorii au început urmărirea penală și față de mine. Mi-au dispus o măsură să nu mă întâlnesc cu domnii Cosma”, a mai spus Ghiță.

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data de 17 februarie 2015, față de

GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN, deputat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sprijinirea unui grup infracțional organizat

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a)să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, ori de câte ori este chemat;
b)să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti cu privire la schimbarea locuinţei;
c)să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d)să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;
e)să nu se apropie de anumite persoane nominalizate şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;
f)să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;
Inculpatului GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatului GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză, se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Detalii privind starea de fapt descrisă în ordonanţele de dispunere a controlului judiciar întocmite de procurori urmează a fi date publicităţii într-o comunicare ulterioară, în cursul zilei.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”