DNA/Nepotul lui Băsescu riscă REȚINEREA în dosarul "Lucinschi- Pricop". A cerut 1.000.000 de euro pentru trafic de influență la un procuror DIICOT

DNA/Nepotul lui Băsescu riscă REȚINEREA în dosarul "Lucinschi- Pricop". A cerut 1.000.000 de euro pentru trafic de influență la un procuror DIICOT

Dragoș Băsescu este suspectat de trafic de influență pentru care a solicitat, în total, 1.000.000 de euro, sub masca unui contract de consultanță. El riscă REȚINEREA.

Negocierea a fost făcută într-o saună de la Clubul PESCARIU din Capitală ( Pescariu este denunțătot în dosarul Microsoft). La DNA a fost adus și Ciprian Nistor, acuzat de complicitate la trafic de influență.

Suspecţii  Dragoș Băsescu  și Ciprian Nistor au promis, la data de 20.04.2015, unei persoane cercetate într-un dosar al DIICOT, respectiv numituluiStaicu Sandu – administrator la S.C. ACTIV INVEST CONSTRUCT S.R.L.,  un mod de rezolvare a problemelor sale judiciare de la DIICOT.

Staicu Sandu  a fost reținut de către D.I.I.C.O.T., în data de 10.03.2014, într-un dosar penal instrumentat de către procurorul JURJ TUDORAN REMUS pentru infracțiuni de constituire de grup infracțional și spălare de bani.  La data de 12.03.2014, propunerea de arestare preventivă a D.I.I.C.O.T. a fost respinsă de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

  În data de 12.03.2014, Staicu Sandu a fost contactat telefonic de către  JENICĂ IONIȚĂ, cu care s-a și întâlnit şi care i-a spus că numitul DRAGOȘ BĂSESCU  îi propune un mod de rezolvare a problemelor sale de la D.I.I.C.O.T drept persoană de legătură fiind  numitul NISTOR CIPRIAN .

Negocierea de la sauna lui PESCARIU

   În data de 13.03.2014, Staicu Sandu a stabilit o întâlnire cu DRAGOȘ BĂSESCU la Clubul Pescariu în jurul orelor 17:00, locație ce-i fusese indicată de NISTOR CIPRIAN.

Când a ajuns la locație , NISTOR CIPRIAN i-a cerut să plătească un abonament de intrare în zona piscinei. Intrând în incintă, aceștia s-au întâlnit la vestiar și cu DRAGOȘ BĂSESCU, care i-a remis un slip de baie lui Staicu Sandu, apoi  s-au deplasat în zona de SPA și au intrat împreună într-o saună, ocazie cu careCIPRIAN NISTOR şi DRAGOȘ BĂSESCU i-au dat să citească o listă cu nume de firme și de persoane pe care Staicu Sandu le-a recunoscut ca fiind prezente în dosarul penal în care fusese reținut, listă cu date din dosar ce  i-a fost prezentată pentru a-l convinge că au acces la dosar și că au posibilitatea de a influența evoluția acestuia. Tot cu această ocazie DRAGOȘ BĂSESCU a pronunțat numele procurorului de caz.

  Discuția a continuat pe fondul pretinderii de către DRAGOȘ BĂSESCU a sumei de 500.000 euro pentru o soluție de nearestare în contestația formulată de către D.I.I.C.O.T. și încă 500.000 euro pentru o soluție favorabilă în dosarul respectiv și pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor  lui Staicu Sand.

Staicu Sandu le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare și că nici nu dorește să se facă vreo intervenție de acest gen.

 Drept urmare, DRAGOȘ BĂSESCU i-a spus că are o soluție, respectiv încheierea unui contract fictiv de consultanță prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro printr-o eșalonare în funcție de evoluția din dosar pe o perioadă de până la 2 ani.

Contractul trebuia să fie încheiat cu o societate de consultanță internațională, anume KPMG, pentru a nu trezi suspiciuni. 

 Aspectele susţinute de STAICU SANDU au fost confirmate integral  de NISTOR CIPRIAN, care a confirmat discuţiile purtate cu STAICU SANDU şi BĂSESCU DRAGOŞ, inclusiv propunerea acestuia de a-l ajuta pe STAICU SANDU, cunoscând persoane din domeniul justiţiei. De asemenea, a recunoscut solicitarea de către BĂSESCU DRAGOŞ a sumei de 500.000 euro de la Staicu Sandu.

====

De asemenea, în dosarul lui Sergiu Lucinschi este urmărit penal și ginerele fostului șef de stat Traian Băsescu, Radu Pricop, dar și procurorul Remus Jurj și polițistul Constantin Comăneanu. 

 Autorul principal, Lucian Lucinschi,  ar fi exercitat  acțiuni de constrângere asupra unui om de afaceri, denunțător , cu complicitatea procurorului Remus Jurj și a avocatului Radu Pricop, pentru a-l determina să-i dea 4.000.000 de euro, sumă nedatorată.  Între constrângeri a figurat și arestarea, la un moment dat, a denunțătorului.    

În același dosar a fost reținut ofițerul de poliție Constantin Comăneanu, prins în flagrant după ce a luat mită 5.000 de euro de la omul de afaceri șantajat   În această noapte Înalta Curte de Casație și Justiție ar urma să se pronunțe asupra cererii de arestare preventivă formulată de DNA pentru Sergiu Lucinschi și ofițerul DIICOT Constantin Comăneanu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…