Două cutremure în Vrancea, marți dimineață

Două cutremure în Vrancea, marți dimineață

Risc Seismic

Două cutremure cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter, respectiv 2,2 grade pe scara Richter, s-au produs, marți dimineață, în România, în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Primul seism de 3,8 grade Richter s-a produs în județul Vrancea la ora locală 1,53 la o adâncime de 40 de kilometri. Cele mai apropiate orașe de epicentru au fost Mărășești (6 km), Focșani (21 km), Tecuci (22 km), Adjud (25 km) și Onești (51 km).

Cel de-al doilea cutremur, de 2,2 grade pe Richter, s-a produs la ora locală 4,52, tot în județul Vrancea, la o adâncime de 33 de kilometri.

De la începutul acestei luni, în România s-au propus 21 de cutremure, cele mai multe în zona seismică Vrancea, iar cel mai mare a avut magnitudinea de 4,3 grade pe scara Richter.

Anul trecut, cel mai puternic cutremur din România s-a produs în data de 22 noiembrie, în zona Vrancea, și a avut magnitudinea de 5,7 grade pe Richter.

AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria