Două JUDECĂTOARE de la Înalta Curte s-au PENSIONAT

Două JUDECĂTOARE de la Înalta Curte s-au PENSIONAT

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 9 ianuarie 2015, două decrete privind pensioanarea unor judecătoare:

• Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a doamnei Elena Cârcei - pensionare, la data de 15 ianuarie 2015;

• Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a doamnei Magdalena Iordache - pensionare, la data de 19 ianuarie 2015.

Elena Cârcei a avut unele probleme, fiind cercetată de Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit puterea.ro. Secţia pentru judecători a CSM a sesizat, în urmă cu doi ani, Comisia de Disciplină pentru abaterile Elenei Cârcei de la Codul deontologic, respectiv pentru încălcarea articolului 9, alineat 2, potrivit căruia „judecătorii şi procurorii trebuie să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să altereze încrederea în imparţialitatea lor”. Elena Cârcei este judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din 2000. A candidat în 2007 pentru postul judecătorului român la CEDO, la expirarea primului mandat al lui Corneliu Bârsan. Candidatura ei a fost respinsă, iar Bârsan a fost reînvestit la CEDO. Înainte de a deveni jduecător, Elena Cârcei a practicat avocatura timp de patru ani. A fost magistrat la Judecătoria Buzău, de unde a fost promovată la Curtea Supremă. A candidat pentru funcţia de preşedinte al instanţei supreme, alături de Dănuţ Cornoiu.

Magdalena Iordache este soţia deputatului PSD de Olt Florin Iordache. Aceasta a judecat în luna octomrbie a anului trecut cererea de eliberare a lui Mircea Băsescu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…