Dumitru Bucşaru a fost REŢINUT

Dumitru Bucşaru a fost REŢINUT

După aproape 10 ore de audieri, procurorii au decis să-l reţină pentru 24 de ore pe omul de afaceri Dumitru Bucşaru, fostul patron al echipei de fotbal Unirea Urziceni, campioană a României în 2009. Acesta este bănuit de bancrută frauduloasă pentru un credit bancar de 30 de milioane de euro luat pentru construirea unui complex de locuinţe.

Reţinerea vine în urma unor percheziţii care au avut loc, joi dimineaţă, la locuinţele unor afacerişti din Ilfov, Ialomiţa, Dâmboviţa şi Giurgiu. Persoanele vizate au contractat un credit bancar de 30 de milioane de euro pentru construirea unui complex de locuinţe în localitatea 1 Decembrie, iar după ce aceştia au intrat în insolvenţă nu au predat toate activele lichidatorului judiciar, mai mult anumite bunuri din locuinţele respective le-au şi înstrăinat. Prejudiciul estimat este de 1 milion şi jumătate de lei.

Potrivit Antena 3, Dumitru Bucşaru este un apropiat al fostului preşedinte Traian Băsescu. În aprilie 2005, Băsescu intervenea la Ministerul Transporturilor pentru Bucşaru. Una dintre firmele acestuia, Art Construcţii 92 SA, a cerut sprijinul Preşedinţiei într-un memoriu pentru a recupera un prejudiciu de aproape 111 miliarde de lei vechi de la CFR, pentru lucrări executate şi neplătite. Traian Băsescu a pus şi o rezoluţie pe memoriu: "Dl Ministru Dobre, rog analizaţi şi rezolvare legală", şi l-a înaintat Ministerului Transporturilor, condus în acea vreme de democratul Gheorghe Dobre.

Legătura dintre omul de afaceri Dumitru Bucşaru şi fostul preşedinte Traian Băsescu a fost Elena Udrea, şefa cancelariei prezidenţiale în aprilie 2005. Udrea era avocatul lui Dumitru Bucşaru. Mai mult, fiul lui Dorin Cocoş din prima căsătorie, Alin Cocoş, a jucat la Unirea Urziceni, echipă patronată de Bucşaru.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Secretul Mykonosului, dezvăluit de Ramona Olaru! Ce fac „fetițele” noastre cu miliardarii

3 De citit!

4 Așa o fi?

5 Pesedist către jurnalist: „Mă piș pe tine și nu numai, animalule”