Elevii se întorc la şcoală miercuri. Cei din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor susţine în mai evaluări după modelele testelor internaţionale

Elevii se întorc la şcoală miercuri. Cei din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor susţine în mai evaluări după modelele testelor internaţionale

Elevii se întorc la şcoală miercuri, după vacanţa de primăvară, iar în partea a doua a semestrului, mai precis în mai, vor fi organizate, în premieră, evaluări la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, după modelele testelor internaţionale.

Elevii se întorc la şcoală miercuri. Cei din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor susţine în mai evaluări după modelele testelor internaţionale (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Evaluarea naţională a tuturor elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a este programată în perioada 6-29 mai. Cei care vor absenta, din motive întemeiate, vor fi evaluaţi într-o a doua sesiune. Notele obţinute de elevi la aceste evaluări nu vor fi trecute în catalog.

Tot în luna mai, în perioada 17-30, elevii din clasele a XII-a şi, respectiv, a XIII-a care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale sau care participă la olimpiade internaţionale în 2014 vor susţine bacalaureatul într-o sesiune specială.

Examenele la limba română şi matematică de la evaluarea naţională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 şi 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an şcolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea naţională creşte la 75 la sută, faţă de 50 la sută cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade cu 25 la sută.

Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi susţinute de absolvenţii claselor a XII-a în perioada 10 iunie - 7 iulie.

Cursurile pentru elevii care termină liceul anul acesta se încheie în 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a, în 13 iunie. Elevii din celelalte clase vor intra în vacanţa de vară în 21 iunie, iar anul şcolar 2014-2015 va începe în 15 septembrie.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski